Om dette arrangement

Tid
10:45 - 15:00
Pris
250 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For børn
For børn

Kulturspirernes børnedag

30.10.21
Kom til en hel dag fyldt med musik, teater, leg og sjov.

Dissing og Las og Mormors gebis

Vi starter dagen med familiekoncerten Min Mormors gebis – en musikalsk fortolkning af Jakob Martin Strids bestseller-børnebog af samme navn.
I kan glæde jer til en koncert fyldt med fart, fis og ballade, når Dissing og Las giver den fuld gas!
 

Leg historien frem

Lotte Salling er en af Danmarks bedste, når det kommer til at lege historier frem. Med udgangspunkt i hendes bøger, kommer vi på rejse med trolde og jætter.
Lotte får alle med i historien, når hun inddrager rytme og rim, så hele kroppen kommer i gang. Der er en workshop for de 4-6 årige og en for de 7-10 årige.
Når I har købt billet til dagen, får I mulighed for at booke jer ind på Lottes workhops. 
 

Børnejazz

Anders Jacobsen er vel i dag den angivende tone indenfor det særlige felt, børnejazz. Med Univers på Vers har han skabt en sprudlede jazz- og latin-koncertforestilling, med underfundige tekster og finurlige rim
svøbt i lækre iørefaldende melodier - Det bliver en fantastisk koncert!
 

Fang ord

Tag på en eventyrlig rejse, når Claus Mandøes fanger ord i sit net. Grebet i luften er en lille perle af en forestilling, helt enkel og stilren og samtidig forunderlig, sjov og fyldt med spræl. 

At fange historier er ikke så let 
skønt manden i hvidt springer rundt med sit n
et
ser oppe, ser nede og smiler så lettet
for haps! har han fanget historien i nettet 

Forestillingen opføres tre gange i løbet af dagen. Når I har købt billet til dagen, får I mulighed for at booke jer ind til en forestilling. 
 

"Et bord er et bord"

I biblioteket kan I være medskabende kunstnere i Anders Bonnesens unikke værk. ”Et bord er et bord” er et gigantisk byggesystem, som består af korte og lange brædder med ord på. Ordene stammer fra en novelle af samme navn skrevet af den schweizisk-tyske forfatter Peter Bichsel.
Byggesystemet er inspireret af den klassiske byggeleg, hvor man skaber tredimensionelle trækostruktioner. Det unikke er, at man samtidig konstruerer nye sætninger og betydninger.
Pludselig står der noget, der rykker ved vores forståelse af sproget. Ordene bryder så at sige ud af deres faste former. Altså et kunstværk, der skal bruges, og hvor publikum er medskaber af værket.
 

Leg som i gamle dage

Egedal Arkiv og Museum har fremfundet flere sjove lege fra de gode gamle dage – I kan prøve lykkehjulet, kaste harve og ikke mindst prøve at spænde mor eller far for den lille vogn og prøve ”ringridning”.
 

Tag til Bogmesse

Forfatterne Rie Skovgaard og Susanne Lykke har arrangeret Egedals helt egen bogmesse www.egedalbogfest.dk. Mellem kl 10:30 og 15 kan I lægge vejen forbi Smørum Hallen og møde et hav af forfattere (både børne- og voksenbogs forfattere), tale om litteratur og ikke mindst få en gratis boggave på Ries stand!
 

Så er der mad!

Uden mad og drikke duer helten ikke, så Café Smørhullet har lavet sunde madposer med almindelig mad, som vi udleverer fra kl. 12. Der er madposer til børn og voksne med lidt forskelligt, som I kan spise udenfor, i forhallen og i biblioteket.
Kaffe, te og sødt kan købes i Mobile Coffeeshop, der holder foran Kulturhus fra kl. 12.
 

Billetter

Du skal købe en familiebillet til 250 kr. Den giver adgang til Kulturspirens børnedag. Når du køber familiebilletten, skal du ligeledes specificere, hvor mange I er og børnenes alder. 

Billetten dækker nemlig både mad og adgang til arrangementerne. 
 

Meddemsskab 

Når du køber billet til Børnekulturdagen, bliver du automatisk medlem af Kulturspirerne i ét år og vil blive inviteret til en række ekstra kulturoplevelser.