Om dette arrangement

Tid
13:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For ældre
For voksne

Gå-tur med KulTur

14.04.21 - 16.06.21
Gå med og få inspirerende natur- og kulturoplevelser, stift nye bekendtskaber og lær Egedals foreningsliv at kende


Med KulTur ønsker vi at skabe nye fællesskaber, initiativer og kulturliv i Egedal. Turene arrangeres i samarbejde med Egedal kommune, Naturpark Mølleåens Venner, Egedal Arkiv og Museum, Friluftsrådet, Ældre i Bevægelse, Egedal Sundhedscenter, Dansk Ornitologisk Forening, Ølstykke historiske forening & DGI .Det er en del af det nationale projekt ”Hold Hjernen Frisk”, som Egedal bibliotekerne har modtaget støtte fra.

Om ”Hold Hjernen Frisk”

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang! 
Derfor deltager Egedal Bibliotekerne i det innovative pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet. 

I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater over hele landet. DGI leder projektet. Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside.   
 

Info om begivenhederne

Hvornår kan jeg komme på gåtur?
Hver onsdag fra d. 14. april til d. 16. juni kl. 13-16.30. 

Hvor længe varer turene?
Ca. 3,5 timer inkl. kaffepause

Hvordan tilmelder jeg mig?
Fra den 1. februar til 1. april kan du tilmelde dig ved personlig henvendelse til projektleder Ditte Marie Nesdam-Madsen på e-mail: ditte.nesdam-madsen@egekom.dk 

Ved tilmelding forventes det at man som udgangspunkt kan deltage på samtlige ture.

Der er begrænsede pladser, og nogle af pladserne er målrettede udvalgte grupper. Sidste år var der stor tilslutning til projektet og du er derfor ikke garanteret plads på holdet, selvom du melder dig til i god tid. 

Det er nødvendigt for tilmelding, at man kan klare en længere vandretur i ujævnt terræn.

Hvad skal jeg tage med?
Medbring beklædning og fodtøj egnet til en længere gåtur samt eventuelt regntøj og paraply mod regn, vind og sol. 

Hvordan kommer jeg derhen? 
De fleste mødesteder er tilgængelige med offentlig transport og har parkering. I enkelte tilfælde kan det dog blive nødvendigt at organisere samkørsel.

Hvordan  er det med hensyn til mad og drikke?
Medbring eget siddeunderlag og drikkevarer inkl. kaffe eller te. Personalet byder på forplejning undervejs.


COVID-19: Turene afholdes under gældende retningslinjer: Hold afstand. Bliv hjemme ved sygdom eller symptomer på sygdom. Medbring egen håndsprit og evt. andre værnemidler. Vi forbeholder os ret til at aflyse eller flytte turene til en senere dato i tilfælde af at de gældende COVID-19 restriktioner umuliggør afholdelse.


Dokumentation: Vi tager billeder og video undervejs i projektet. Materialet skal dels bruges til dokumentation, og dels til omtale på sociale medier. Sig endelig til, hvis du ikke vil være med på billederne. Efter endt forløb vil vi gerne evaluere på projektet og beder jer derfor svare på et spørgeskema i anonymiseret form. Svarene vil blive brugt til intern og ekstern evaluering og kommunikation. Kontakt: Ditte Marie Nesdam-Madsen, tlf. nr.: 72 59 77 73 , mail: ditte.nesdam-madsen@egekom.dk