Lisbeth Bregnhøj udstiller på Ølstykke Bibliotek

20.10.20 - 15.11.20
Kom og se de flotte og farvestrålende billeder

Lisbeth fortæller om sine billeder:

Jeg har malet så længe jeg husker, og det er bestemt ikke en passion, der er aftaget med årene. Min inspiration er i alt og alle. Jeg har ikke dage, hvor jeg ikke tænker i nye motiver. Kun tiden sætter grænserne.

New Orleans
Jeg er så heldig at have et civilt job, som bringer mig ud i verden. I øjeblikket er jeg lige som resten af verden grounded i Danmark, men det er en fornøjelse at sidde og dvæle over de steder, der har inspireret en. New Orleans er klart et sådant sted. Stedet emmer af stemning og er i mit hoved fyldt med musik, mystik og farver. Jeg har flere New Orleansbilleder i mit hoved end fra de fleste andre steder. De udstillede billeder er baseret på oplevelser i byen og delvist en kombi af egne fotos.

De tre damer
De tre damer er meget forskellige og hænger nok mere sammen i størrelse end i stemning eller farveholdning. Mange af mine billeder er inspireret af sangtekster og ret ofte tekster fra Leonard Cohen og Nick Cave. Den første dame er således blevet ”…a shoulder where death comes to cry” og den tredje dame er blevet til som en slags omvendt fokus i ”I’m your man” – her døbt ”who’s your man”. Der er mange lag – også tidligere, nu usynlige – lag i malerierne. Den anden dame er min særlige favorit af de tre. Hun blev til efter en tur til Kina og 798 art zone. Et meget inspirerende sted, hvor mange kunstnere ikke har holdt sig tilbage for at udtrykke en mening, selvom det formentligt ikke altid er uproblematisk. Hun er derfor blevet en dame med attitude og værket hedder ”how we all feel sometimes”.

Åkes Bilkirkegård
Åkes Bilkirkegård er endnu et magisk sted, der summer af en fantastisk blanding af stilhed, natur og ufortalte historier. Det er en bilkirkegård, hvor tidens tand har fået naturen til langsomt at indtage de gamle biler. Det, der fascinerer mig, er tankerne om, hvor bilerne kommer fra, hvem de tidligere ejere var, hvad bilerne har ”set” og hvordan de langsomt integreres i de overvældende svenske skove. Igen er det tiden, der sætter grænsen for, hvor mange værker, der kan vokse ud herfra.

Jeg håber, at du vil nyde at grave dig ned i værkerne og føle lidt af den stemning, de er født af.

Lisbeth Bregnhøj
Mail: lisbethbregnhoj@icloud.com
www.bregnhoj.com

Priser på billederne fremgår af min hjemmeside på det menupunkt, der hedder ”værker jeg har til salg”