Fagbøger

Fagbøger købt i februar

Kulden giver nok lyst til at strikke varme ting. Andrea Rangels ”Moderne flerfarvestrik” viser opskrifter på luffer, huer, halsrør og trøjer, flere med et geometrisk mønster. I ”Hæklede tæpper & plaider: hækling trin for trin i alle regnbuens farver” af Amanda Perkins er det den dejlige varme plaid, du får hækleteknik og diagrammer til.
En noget anderledes strikkebog er Stephen Wests ”Sjaler: Westknits bestknits”. Her får du 13 opskrifter på farverige og sprælske sjaler til både mænd og kvinder. Stephen West, som selv er en meget farverig person, begyndte sin strikkekarriere i 2009. Han kommer fra USA, men har studeret og rejst meget i Europa, hvor han især i Island har samlet inspiration til opskrifterne.
Et hot emne for tiden er, at vi skal undgå madspild. Der er kommet to bøger om dette vigtige emne; Kate Turners ”Nej tak til madspild: genveje til et bæredygtigt køkken”. Her kan du læse om, hvordan f.eks. risotto og grønsagstærter kan piftes op med rester fra køleskabet og om hvordan man får en stor søndagsmiddag til at vare hele ugen.
Yvonne Luff Gottfredsen viser i bogen ”Undgå madspild og tryl med dine rester: lev billigere, sundere og få overskud til mere” 5 trin til at nå i mål med at bruge rub og stub i køleskabet.

 

Materialer