Barselsvikar

8 gode voksenromaner - som børnebibliotekaren skal læse

18.07.17
Vores barselsvikar går på barsel og skal nå at læse disse inden baby ankommer

Hvad skal jeg læse i den sidste ventetid, mens jeg stadig har tid til at læse:


Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr
Som børnebibliotekar kommer voksenbøgerne tit i anden række, så jeg har ikke læst denne endnu, men jeg elsker bøger om 2. verdenskring (fx John Boynes børnebøger om 2. verdenskrig (Drengen i den stribede pyjamas, Drengen på toppen af bjerget og Bliv hvor du er og så afsted)), så Anthony Doerrs roste bog er et must at få læst.

 

 

 

 

Bogtyven af Mark Zusak
Lidt i samme tema som den tidligere. Min far anbefalede mig denne allerede for mange år siden, men jeg fik aldrig læst den, selvom jeg har imellem tiden har set (og elskede) filmen. Og bogen er jo altid bedre, ikke?

 

 

 

 

 

Ildbarnet af S. K. Tremayne
Jeg læste Faldet tidligere på året og den var super spændende og vildt uhyggelig. Man vidste aldrig helt hvad der foregik eller hvad og hvem man skulle tro på, og jeg glæder mig til at læse mere fra Tremaynes hånd.

 

 

 

 

 

Solen er også en stjerne af Nicola Yoon
Alt eller intet var helt vildt god. Slutningen overraskede mig meget og jeg endte med at gå og læse fra toget til biblioteket for at få de sidste tyve sider med. Jeg kunne slet ikke vente til frokostpausen. Yoon skriver utrolig godt og rørende til unge (og voksne med et ungt sind ;) ), så jeg skal helt sikkert læse hendes nyeste bog snart.

 

 

 

 

Vi var fiskere af Chigozie Obiama
Jeg har hørt så gode ting om denne bog, men også at den skulle være meget barsk og voldsom. Det er en af de mest omtalte afrikanske romaner fra sidste år og jeg glæder mig utrolig meget til at opleve det lyriske sprog og de voldsomme billeder anmeldelserne lover.

 

 

 

 

Techno af Niels Henning Falk Jensby
Niels vandt BogForums debutantpris i 2016 og den har pinligt nok stået på min reol siden uden at blive læst. Igen en meget voldsom, men også rost bog. Den er vist ikke for sarte sjæle med sit indhold af sex, men skulle absolut være værd at læse.

 

 

 

 


Hvor der er fugle af Maren Uthaug
Jeg er kæmpefan af Maren's humor og striber, og selvom jeg er klar over, at dette her er noget meget andet, så er jeg næsten sikker på jeg vil kunne lide den.

 

 

 


 

Emma Gad for hvide af Anna Neye
Denne her vidste jeg skulle læse og eje så snart jeg så den. Det virker som en bog der tager et vigtigt og alvorligt emne op, men med en god portion humor i stedet for løftede pegefingre.

 

Materialer
Reservér
  • Bog

Alt det lys vi ikke ser : roman

Af Anthony Doerr (2015)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Ildbarnet

Af S. K. Tremayne (f. 1963) (2017)
Læs mere
Nicola Yoon: Solen er også en stjerne
Reservér
  • Bog

Solen er også en stjerne

Af Nicola Yoon (2017)
Læs mere
Chigozie Obioma (f. 1986): Vi var fiskere
Reservér
  • Bog

Vi var fiskere

Af Chigozie Obioma (f. 1986) (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Techno : roman

Af Niels Henning Falk Jensby (f. 1991) (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Hvor der er fugle

Af Maren Uthaug (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Emma Gad for hvide : en terapeutisk guidebog

Af Anna Neye (2017)
Læs mere