Anbefaling: Drømmetyderens død

27.09.16
Så har bibliotekets A.J Kazinski-fan læst "Drømmetyderens død" og begejstringen er stor. Spændende og nuanceret "pageturner" om et mord på en drømmetyder
Jeg er megafan af A.J Kazinski og har glædet mig i flere måneder til udgivelsen af ”Drømmetyderens død” – og min forventninger blev til fulde indfriet, da jeg slugte den over en weekend.
 
Vores sympatiske politimand Niels kaldes ud til en gidselsituation, men det viser sig hurtigt at være et bestialsk mord på en anderkendt psykolog med speciale i drømmetydning. Mordet har forbindelser til en drøm hun var i gang med at tyde, som handler om noget så kryptisk som mordet på ærkehertug Franz Ferdinand i Sarajevo i 1914 og starten på 1. verdenskrig.
Hvis drømmen kan tydes, kan morderen findes.
Niels modtager som sædvanlig hjælp fra sin yderst intelligente kone, astrofysikeren Hannah. Drømmen viser sig faktisk at have noget med Hannanahs egen situation at gøre. 
Niels og Hannah er i deres livs krise, da Hannah har fået konstateret kræft
 
Vi kommer vidt omkring i Europa men også tilbage i tiden til 1914 samt til Olympiaden i 1984 i Sarajevo.
Niels er på jagt efter morderen i Danmark og Hannah i Schweiz og Bosnien-Hercegovina på jagt efter drømmens betydning.
 
Som sædvanligt er det umuligt for læseren at regne den rette sammenhæng ud og siderne vender sig selv. 
Sproget er en ren nydelse og er med til at tegne et nuanceret billede af personerne. I denne roman er der en trist - næsten dystopisk  - stemning, som passer godt til den alvorlige situation Niels og Hannah er i.
 
Hvis du ikke allerede har læst de første 3 bøger om gidselforhandleren Niels Bentzon og hans intelligente kone, så skynd dig i gang.  Der venter der mange timers spændende og begavet underholdning
 
Pia Jepsen
Materialer
A. J. Kazinski: Drømmetyderens død
Reservér
  • Bog

Drømmetyderens død

Af A. J. Kazinski (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Søvnen og døden

Af A. J. Kazinski (2012)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Den sidste gode mand

Af A. J. Kazinski (2010)
Læs mere