Cyril Lieron: I hovedet på Sherlock Holmes

Lige siden den skotske forfatter sir Arthur Conan Doyle skabte mesterdetektiven Sherlock Holmes sidst i 1800-tallet, har figuren fascineret og været genstand for utallige filmatiseringer og gendigtninger

I en helt ny tegneserieudgivelse af Cyril Lieron og Benoit Dahan; ”I hovedet på Sherlock Holmes”, får du bogstavelig talt et kig ind i den store detektivs hjerne for at forstå, hvordan han ud fra tegn det almindelige øje ikke ser deducerer sig frem til løsningen på uopklarede sager.

En sen nat kommer lægen Herbert Fowler ind i Holmes’ hjem. Han er konfus og hans kraveben er brækket, han er iført beskidt, iturevet natskjorte og en herretøffel på den ene fod, men en eksklusiv dametøffel på den anden. Straks går Holmes i gang med at stykke sporene på Dr. Fowler og hans forklaring sammen til en efterforskning. 

Watson - og vi som læsere - kan nu følge den røde tråd igennem bogen, ind igennem hjernens krinkelkroge og i hestedrosche rundt i Londons gader.

Ved slutningen af dette første bind, har jeg hverken gættet, hvem forbryderen er, eller hvad det hele går ud på - til gengæld har jeg været topunderholdt fra første til sidste detaljerige side.
Og så glæder jeg mig til bind 2, hvor sagen om ”Den skandaløse billet” bliver opklaret!