Else Marie anbefaler: Huset i Chelsea

”Huset i Chelsea” af Lisa Jewell er en velkomponeret og velformidlet psykologisk thriller, der gør sig fortjent til at blive kaldt for en ægte page turner

Fortællingen er centreret omkring det mysterium, som den adopterede Libby Jones præsenteres for, da hun til sin 25-års fødselsdag får et brev, der fortæller hvorfra hun kommer.

Samtidig får hun at vide, at hun skal arve et stort dyrt hus efter sine afdøde forældre. Huset er beliggende i den velstillede London-bydel Chelsea. Men huset danner også ramme for en dyster hemmelighed.

For at finde sandheden om sin familie, må hun også finde sandheden om huset. Og den er hjerteskærende. Brutal og tragisk.

Udover Libby, følger vi også Lucy. 39-årig mor til to, der hutler sig gennem livet i Sydfrankrig uden fast bopæl eller job, men med sin violin og sine to børn og hund under armen.

I bogen følger vi også Henry, som vi første gang møder sidst i 1980’erne som cirka 9-årig, og som vi følger frem til nutiden. Han er den mest komplekse og interessante karakter, og at man som læser konstant spekulerer på, om han er en utroværdig fortæller, er kun med til at øge spændingen. 

Indimellem havde jeg det som om, husets vægge skrumpede og bogstaveligt lukkede mig inde. Der er bestemt intet Home, Sweet Home over det hus, Libby arver i Chelsea. Det er en mørk familiesaga om svigt, om bedrag, om manipulation, om at fortrænge, men samtidig aldrig glemme.

Jeg havde meget svært ved at lægge bogen fra mig, blev i den grad fanget, så lige en side mere, en side mere. 

Den allersidste sætning i bogen fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig, i mit hoved digter jeg videre og det er rigtig grimme ting som kommer til at ske.