Else Marie anbefaler: Kræmmerfund og kærlighed

Læs en skøn feel-good roman

Kræmmerfund og kærlighed er en skøn feel good-roman fortalt i to tidsspor om uventet kærlighed, nye begyndelser – og om kunsten at indrette sig.
Den svenske forfatterinde Ewa Klingberg har med ”Kræmmerfund og kærlighed” skrevet den mest fantastiske, hjertevarme roman om en kvindes forliste ægteskab og begyndelsen på et helt nyt liv.

Felicia er blevet skilt fra forlæggeren Henrik og har overtaget deres udlejningsejendom, indeholdende deres store gamle lejlighed. Henrik har fået alle møblerne, og lejligheden er derfor rungende tom, hvilket ikke bliver afhjulpet af, at Felicia næsten ingen penge har. Et andet problem er, at hun udover at komme på fode selv skal stå for at fikse sine lejeres problemer.
Men ikke alt er ren ulykke, for bygningen huser også den gamle Ann-Marie, som altid er frisk på en køkkentrappe-snak med hjemmebagte kanelboller, og den vældig handy Lars, som meget gerne vil hjælpe med alle reparationer. Ud af det blå møder Felicia endda den flotte antikhandler Johan, som tilbyder at indrette Felicias tomme lejlighed med smukke gamle møbler – og det er i et af disse møbler, at en for længst glemt historie om en anden tid ligger gemt. En historie om Nanny, som var ung pige i huset hos en velhavende familie i midten af 1800-tallet og blev forelsket i en mand, hun ikke måtte elske.

Ewa Klingbergs bøger vil have appel til læsere af Jojo Moyes og Jenny Colgan.
Det er den hyggeligste bog, jeg længe har læst.

”Kræmmerfund og kærlighed” er første bind i Huskvarna-serien, som består af fem enkeltstående bøger om personer i samme bydel, og som jeg håber på bliver oversat i en lynende fart.
Den næste kommer i marts måned.