Else Marie anbefaler: Krimiserien om Kate Burkholder

Linda Castillos krimiserie om den unge kvindelige politichef Kate Burkholder fra amish-land har gjort hende til en international bestseller forfatter.

Forfatteren Linda Castillo er opvokset tæt på et Amish-område i Ohio og herfra har hun fundet inspiration til sin krimiserie om den unge kvindelige politichef Kate Burkholder.

Tvunget til tavshed er første bind i serien. 

Livet går sin stille gang i den søvnige by Painters Mill i Ohio. Politichef Kate Burkholders sager hører til i bagatelafdelingen, lige indtil en kvinde findes myrdet på en vinterkold mark. Seksten år før huserede en seriemorder med meget bestemte kendetegn i byen, og nu kommer der en bølge af nye mord med nøjagtig samme karakteristika.

Kate Burkholder vender tilbage til den stille by Painters Mill i Ohio som nyudnævnt politichef. Hun er vokset op i en amish-familie i byen men frasagde sig troen som attenårig og tog en politiuddannelse.

Kate tøver med at tilkalde den nødvendige hjælp udefra, fordi hun bærer på en dyster hemmelighed. Byrådet tager imidlertid affære, og Kate tvinges til at samarbejde med Tomasetti, feltagent fra BCI, der har sine egne, indre dæmoner at slås med.

Jeg var rigtig godt underholdt og havde til tider svært ved at lægge bogen fra mig. Nogle vil måske mene, at skildringen af seriemorderen ikke er uddybet nok, men jeg har ikke brug for at vide mere om, hvilke tanker en seriemorder gør sig. Jeg lever fuldt og helt med Kate og hendes hemmeligheder.

Fortællingen kulminerer i en overraskende slutning, hvor Kate er tæt på at miste livet. Forfatteren beriger desuden romanen med et godt indblik i amishkulturen som en velintegreret del af handlingen.


Anbefalet af Else Marie