Else Marie anbefaler: Spændings serien om Jack Reacher

Lee Childs bøger i serien om Jack Reacher er perfekt underholdning.

Med Reacher ved man nemlig, hvad man får: et stærkt komponeret plot, vittig dialog, hårdtslående action og nogen gange også lidt romantik.

I starten af hver bog sidder Reacher endnu engang i en bus på vej mod et udefineret sted. Han er ikke hjemløs, men har bare valgt, ikke at have en fast bopæl, efter han forlod hæren med rang af Major i  militærpolitiet. Reacher roder sig hver gang helt tilfældigt ud i problemer grundet sin skarpe observationsevne og ubændige trang til at hjælpe de svage.

Jeg er virkelig godt underholdt gennem hver bog. Det er næsten som at se en film, hvor den ultimative actionhelt udfører utrolige stunts og narrer de dumme forbrydere. Stilen er let og legende, og selvom det i virkeligheden nok er et temmelig urealistisk scenarie, så får Lee Child det til at fremstå troværdigt. Man bliver bare aldrig træt af Jack Reacher!

Derudover må jeg beundre Child for hans evne til at beskrive slåskampe i slowmotion og Reachers ræsonnement for, hvordan han bedst nedkæmper en modstander – alt sammen med en humoristisk undertone. Hvis du er fan, vil hver ny bog bestemt ikke skuffe, og hvis du ikke har stiftet bekendtskab med serien endnu, har du virkelig noget at glæde dig til.

Der er også kommet to film, som bygger på hver sin bog, filmene er som sådan OK, men efter min mening har de sat en helt forket skuespiller til at spille hovedrollen. Prøv at læse nogle af bøgerne, inden du ser filmene, så vil du nok give mig ret, Tom Cruise er ikke to meter høj og har hænder som bjørnelapper. 

Der er foreløbig kommet 25 bøger, og der kommer en ny om året, seriens bøger er enkeltstående og behøves ikke læses i rækkefølge. En del af de tidligere udgivelser, som ikke tidligere har været oversat til dansk kommer drypvis i øjeblikket. Der er også kommet en uden for nummer, det er en samling af korte historier om hans barndom: Intet mellemnavn.

Nogle få af bøgerne har Egedal ikke selv, men de kan bestilles på Bibliotek.dk ved at følge linket.

The enemy (ej oversat)   Forhistorien til hele serien
One shot (ej oversat)   8. del
Nothing to lose (ej oversat) 11. del 

Næste bog i serien - Better off dead - udkommer til oktober 2021.