Else Marie anbefaler: Washington Dekretet

Amerika med en ny præsident, lukkede grænser og på randen af borgerkrig. Vi siger ikke, hvem det minder om ….

Doggie Rogers træder ind på Hotel Splendor for at fejre den demokratiske præsidentkandidat Bruce Jansens historiske valgsejr. Hun er overbevist om, at det er den rigtige mand, der har vundet. Mens den nyvalgte præsident hyldes af sine trofaste støtter, trækker en mand sin pistol og affyrer et dræbende skud, og Jansens højgravide kone dør.

Da Bruce Jansen indtræder i præsidentembedet, er han en dybt bitter mand. Hans dømmekraft er mildest talt ikke den bedste, hans nærmest rådgiver virker tilsvarende ikke som den største garanti for retssikkerheden.

Jansen begynder at foretage drastiske ændringer i det amerikanske samfund. Ændringer, som fremgår af et yderst kontroversielt dekret, Washington dekretet. Med dekretet sætter Jansen gradvist de forskellige instanser, der regulerer og beskytter demokratiet, ud af spil.

Da det går op for amerikanerne, hvilke ændringer som er igangsat, eskalerer det hele. Drabstallene stiger, grænserne lukkes og der indføres spærretider m.m. Verdens eneste supermagt er reelt i militær undtagelsestilstand og suverænt i hænderne på én mand og hans vicepræsident.

En lille gruppe mennesker, anført af Doggie Rogers, forsøger at afsløre det komplot, det amerikanske samfund er udsat for. 

Washington dekretet er en selvstændig thriller fra 2006  af Jussi Adler-Olsen, den er skrevet før serien om afdeling Q.
Bogen kræver lidt tålmodighed fra læseren, til gengæld belønnes man af en meget velskrivende Jussi  i denne “moppedreng” af en bog (600 sider).