Eva anbefaler: Glashuset af Rebecca Fleet

Var du vild med f.eks. ”Sammenbruddet” af B.A. Paris og ”Kvinden der forsvandt” af Gillian Flynn, så prøv denne roman

Bogen er en såkaldt ”domestic noir”, hvor handlingen foregår i hjemmet og spiller på det psykiske element.

Caroline og Francis har i en uge byttet deres lejlighed i Leeds med et hus nær London. De prøver at nærme sig hinanden efter nogle hårde år, hvor Caroline har haft en lidenskabelig affære med en yngre kollega, Carl, og Francis har været ude i et pillemisbrug.

Huset virker umiddelbart meget anonymt og tomt, men lidt efter lidt finder Caroline tegn på at hendes tidligere elsker bor i huset; en aftershave stukket ned bag sengen, musik de hørte sammen, blomster på badeværelset, som minder om dem hun fik af ham. Da hun begynder at modtage sms’er fra Carl går det op for hende, at han måske nu bor i deres lejlighed – eller gør han…. En nabo opsøger hende og fortæller ligeledes foruroligende ting og hvad med Carolines og Francis’ søn, som bliver passet af sin mormor, er han i sikkerhed?

Tingene udvikler sig stille og roligt og som dagene går afsløres mere og mere af parrets fortid og den voldsomme måde, Carolines og Carls forhold sluttede på.

Synsvinklen ligger skiftevis hos Caroline og Francis, så man følger historien fra flere sider. Dette er ikke den mest uhyggelige ”domestic noir” jeg har læst, men ganske velskrevet og underholdende.

25.02.19