Eva anbefaler: Min mands hemmelighed

Af Egedal Bibliotekerne (ikke efterprøvet)
26.02.18
Tre kvinder med hver deres tragedie i bagagen mødes i Melbourne, Australien og deres liv vikles ind i hinanden på godt og ondt.
Cecilia lever tilsyneladende det perfekte liv. Hun er gift med den skønne Jean-Paul, mor til tre smukke og dygtige døtre, formand for skolebestyrelsen og succesfuld Tupperware-sælger. Lige indtil den dag hun under en oprydning finder et brev på loftet med påskriften: ”Til min kone, Cecilia Fitzpatrick. Må kun åbnes i tilfælde af min død.” Selvfølgelig vil Cecilia ikke åbne brevet, men da Jean-Paul haster hjem fra en forretningsrejse tre dage før tid for at forhindre det, kan hun alligevel ikke lade være. Hvad brevet indeholder, skal ikke afsløres her, men Cecilias verden bryder sammen.
På samme tidspunkt rejser Tess over hals og hoved med sin 6-årige søn Liam fra Sydney til sin mor i Melbourne. Tess’ mand Will og hendes kusine Felicity har forelsket sig i hinanden. Liam bliver meldt ind i den samme skole, hvor Cecilias og Jean-Pauls børn går og Tess får en affære med en tidligere kæreste, som nu er en meget populær idrætslærer på skolen.
 
Rachel er skolesekretær samme sted, nærmer sig pensionsalderen og lever og ånder for sit lille barnebarn Jacob. Hendes liv blev slået i stykker for 28 år siden, da datteren Janie blev myrdet. Mordet er aldrig blevet opklaret, men Rachel mener at have fundet nye beviser, som peger på idrætslæreren.
 
Bogen stiller det moralske spørgsmål, hvad man gør med sin viden om en frygtelig hemmelighed, hvis afsløringen skader mere end den gavner? Hemmeligheden afsløres til sidst, med frygtelige konsekvenser for Cecilias yngste datter Polly. I epilogen får vi en alternativ slutning; hvad ville der være sket hvis Janie havde overholdt sin lægeaftale den dag hun blev myrdet – og blev hun i virkeligheden myrdet? Det er en meget spændende og velskrevet roman, den første af forfatterens fem bøger der er oversat til dansk. 
Materialer