Eva anbefaler: Ødemark

Stina Jacksons seneste spændingsbog Ødemark

Stina Jackson skriver endnu engang fra de nordlige, svenske skove, søer og moser, som vi stiftede bekendtskab med i ”Sommermørke” og hvor hun selv er vokset op. 

Liv bor sammen med sin 17-årige søn Simon stadig hjemme hos sin far Vidar i den lille by Ødemark, en by som til fulde lever op til sit navn. Alle holder øje med og mistror hinanden, måske fordi der ikke er så meget andet at give sig til. Det er mennesker på samfundets bund, som kan have svært ved at slippe fra den sociale arv.

Vidar er igennem årene blevet rig på at franarre folk deres jord og gårde og sælge dem videre til overpris – og formuen gemmer han derhjemme i et pengeskab. Da Liv var spæd, begik hendes mor selvmord, så hun er vokset op alene med sin far. Som ung forsøgte hun gennem forhold til adskillige mænd at slippe væk, men Vidar hentede hende altid hjem og da Liv fødte Simon, resignerede hun. Rygterne svirrer i det lille samfund om, hvem der er far til Simon, er han mon et resultat af incest mellem far og datter? Men Liv ignorerer rygterne og passer sit arbejde i tankstationens kiosk.

Da Vidar en dag forsvinder og findes myrdet, er der mange, som kunne have et motiv. Mistanken falder først og fremmest på de to brødre, Gabriel og Liam, som er misbrugere og i konstant pengemangel. Vi møder igen den sympatiske politimand Hassan fra ”Sommermørke”.  

Bogen bliver aldrig rigtig uhyggelig, men er meget spændende på det psykologiske plan. Slutningen overrasker og igen er Stina Jacksons personer meget overbevisende og realistiske og naturbeskrivelserne overvældende og meget langt fra skærgården, som vi kender fra adskillige svenske krimier.  
 

03.11.20