Anmeldelse Pigerne fra Englandsbåden
Kølvand

Eva anbefaler: Pigerne fra Englandsbåden

Af Egedal Bibliotekerne (ikke efterprøvet)
21.09.15
To danske piger forsvinder sporløst fra Englandsbåden i 1985. Et foto af dem dukker op i en gammel kuffert, som journalisten Nora Sand tilfældigt køber.

Nora Sand er dansk journalist i London på ugemagasinet Global. En dag køber hun en smuk, gammel læderkuffert hos en marskandiser i den engelske kystby Brine. I kufferten gemmer sig en stak gamle fotografier af unge piger, bl.a. et af to danske piger på Englandsbåden, som de forsvandt fra i 1985. Pigerne var på vej til London med en gruppe utilpassede unge mennesker fra den ungdomsinstitution i Vestjylland, hvor de boede. Et andet billede fra kufferten viser en pige, som er blevet offer for seriemorderen William Hickley, som sidder indespærret på livstid i et topsikret fængsel. Hickleys navn er desuden indgraveret i kufferten.
Nora begynder at grave i sagen og får sin chef med på idéen. Hun får hjælp fra Scotland Yard og en gammel beundrer fra gymnasietiden, Andreas, som er på antiterrorkursus hos den britiske efterretningstjeneste. Det går efterhånden op for Nora, at mindst en af pigerne fra fotografierne er blevet myrdet, mens William Hickley sad indespærret. Har han mon en hjælper? Nora begynder at frygte for sit eget liv, efterhånden som tingene tilspidses.

Krimien er utrolig spændende og  inspireret af en virkelig hændelse, hvor et fotografi af to piger, taget på Københavns Hovedbanegård, dukkede op under ransagningen hos en amerikansk seriemorder. Lone Theils er selv korrespondent i London og har lovet, at der kommer flere bøger om Nora Sand. Et bekendtskab jeg vil glæde mig til.

 

Anmeldt af Eva Winther
 

Materialer