Eva anmelder "Gode naboer" af Mattias Edvardsson

Læs en rigtig page-turner

Micke og Bianca flytter med deres to små børn fra Stockholm til den lille by Köpinge uden for Lund. Det er et idyllisk kvarter med gadenavne efter Astrid Lindgrens univers – de bor i Spektakelmagergade. Naboerne er det ældre ægtepar, som er lidt for nysgerrige, den fraskilte mand med en voldsdom i bagagen og så er der den smukke Jacqueline og hendes teenagesøn Fabian.  

Bogen starter, da Bianca bliver kørt ned af Jacqueline –  var det en ulykke eller en forbrydelse? Herefter rulles tiden et par år tilbage, hvor vi følger naboskabet på godt og ondt. Micke er skolelærer og bliver støttelærer for Fabian, som har massive problemer med mobning.
Og er det egentlig forkert, at Fabian tilbringer så meget tid med Micke og Biancas børn?
Jacqueline drikker for meget og vælger de forkerte mænd, men en nytårsaften opstår et magisk øjeblik mellem hende og Micke og dette er begyndelsen til katastrofen.

Kapitlerne skifter mellem Mickes, Jacquelines og Fabians synsvinkel og vi bliver langsomt trukket ind i historien om, hvorfor det kunne ende så galt. Her er ikke tale om en klassisk krimi, men et stille, psykologisk drama om svigt og løgne, naboskab og splid i et lille samfund. En rigtig page-turner.
 

04.02.21