Julie anbefaler sjove bøger for hele familien

13.07.17
Bøger du kan finde på biblioteket i dag

Sommeren er over os og børnebibliotekets hylder står halvtomme, heldigvis er der stadig masser af gode bøger tilbage. Jeg vil derfor anbefale en række sjove bøger, som i skrivende stund står hjemme på mindst et af bibliotekerne her i Egedal. De kan læses sammen af hele familien eller af børnene selv.

En sag for Kwiatkowski – Monster, måne og mølkugler

Drengen Kwiatkowski er en ægte privatdetektiv, der kommer ud for lidt at hvert, når han opklarer forbrydelser. Han får ofte hjælp af hans gode veninde Olga, som ejer kiosken, hvor han køber nye forsyninger af hans ynglings tygegummiemærke Carpenter’s. Bøgerne er lette at læse med sjove illustrationer, og behøver ikke at læses i rækkefølge.

Iqbal Farooq og den sorte pjerrot

Der er fart over feltet i de sjove bøger om drengen Iqbal Farooq på 13 år og hans familie, der oprindeligt er fra Indien, men bor i en lejlighed på Nørrebro i København. I ægte Olsen Banden stil kommer Iqbal og hans lillebror Tariq til at springe skolen i luften under et fysikforsøg. Så skulle man tror, at det ikke kunne blive værre, men en forbryderbande ønsker formlen for eksplosionen og forfølger Iqbal og resten af familien, der skal på ferie i Jylland.

Heino går ned med stress

Anders Morgenthaler har skrevet en række hylende morsomme dyrfabler. De kan fås samlet i to bind eller findes som enkelthistorier. Heino er en flue der lider af stress, han har nemlig meget travlt. En flue har nemlig et meget kort liv, og skal nå en hel del. Morgenthalers dyrefabler er både for børn og voksne.

Balladen om den forsvundne mumie

Første gang jeg hørte om drengen Freddy og hans sære samling af venner, var i spisefrikvarteret i 3. klasse, hvor min matematiklærer læste højt. Og historien holder stadig i dag. En hovedløs ridder, Grev Dracula der drikker hindbærbrus, en forvirret mumie, en discoelskende vareulv og en klodset kæmpe udgør gruppen af Freddys venner. I dette første bind hører man om, hvordan Freddy møder dem for første gang, da de pludselig vælger at bortføre ham.

Rædsomme Rune

Skøn serie om Rædsomme Rune. Rune bor sammen med sine forældre og sin meget perfekte lillebror Peter. Rune forstår at vende alle situationer til sin fordel. Han er lidt streng – ham Rune – men som læser fatter man meget mere sympati for ham end den fantastiske lillebror. Fx bytter han juleaften rundt på “til og fra”-kortene, så han kan scorer fætterens store julegaver. Og han sælger sin lillebror som slave til naboens datter Sofie. Hver bog indeholder 4 historier, som gør den meget velegnet til oplæsning. Ligesom bøgerne heller ikke behøver at blive læst i rækkefølge.

Hvad fætter gør, er altid det rigtige

Manu Sareen har skrevet flere af de velkendte eventyr om. Her er det klassikeren ”Hvad fatter gør er altid det rigtige”, som nu handler om Osama fra Vesterbro i København, som bliver sendt ud for at gøre en god handel. Hans far mangler nemlig penge til at betale kioskens elregning. Bøgerne er skrevet med lige dele slang og glimt i øjet, og er oplagte oplæsningsbøger for hele familien.

Hubert på hedetur

Bøgerne om drengen Hubert er lette at læse selv. I ”Hubert på hedetur” skal Hubert ud at rejse med sin mor, men til hans store skræk møder de Huberts lærer Henry, og så er ferien ødelagt, for Henry vil gøre Hubert til en dygtig skoleelev. Men det synes Hubert er en dårlig idé, og han gør alt hvad han kan for at ødelægge Henrys planer. Vi har flere forskellige titler om Hubert hjemme, og de behøver ikke at blive læst i rækkefølge.

Materialer
Jürgen Banscherus: Monster, måne og mølkugler
Reservér
  • Bog

Monster, måne og mølkugler

Af Jürgen Banscherus (2010)
Læs mere
Manu Sareen: Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot
Reservér
  • Bog

Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot

Af Manu Sareen (2006)
Læs mere
Anders Morgenthaler: Heino går ned med stress
Reservér
  • Bog

Heino går ned med stress

Af Anders Morgenthaler (2012)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Balladen om den forsvundne mumie

Af Dennis Jürgensen (1982)
Læs mere
Francesca Simon: Rædsomme Rune narrer tandfeen
Reservér
  • Bog

Rædsomme Rune narrer tandfeen

Af Francesca Simon (2011)
Læs mere
Manu Sareen, Rasmus Bregnhøi: Hvad fætter gør er altid det rigtige
Reservér
  • Billedbog

Hvad fætter gør er altid det rigtige

Af Manu Sareen, Rasmus Bregnhøi (2010)
Læs mere
Arne Svingen: Hubert på hedetur
Reservér
  • Bog

Hubert på hedetur

Af Arne Svingen (2007)
Læs mere