Knut Hamsun: Sult 

En psykologisk roman man ikke lægger fra sig, før man har fået mærker af den. 

"Det var i den tid, jeg gik omkring og sulted i Kristiania, denne forunderlige by, som ingen forlader, før han har fået mærker af den."

Sådan begynder romanen Sult, den norske forfatter og nobelprismodtager Knut Hamsuns mesterværk fra 1890. Sult er en intens og underholdende roman med en god portion inspiration fra Hamsuns eget liv som mislykket forfatter i tiden før hans fænomenale gennembrud med netop Sult.

Man skal ikke lade sig skræmme af, at Sult har over 100 år på bagen, den er stadig ligeså veloplagt, vittig, rørende og frustrerende at læse som da den udkom, ja, både sproget og humoren gør det næsten umuligt at tro, at den vitterligt er skrevet for 130 år siden.

I romanen følger vi en unavngiven, mislykket forfatter og hans forsøg på at tjene til dagen og vejen i Oslo (der på den tid hed den Kristiania), mens det langsomt men sikkert går mere og mere galt for ham. Han nægter dog at lade omverdenen se sin elendighed og forsøger ved utallige krumspring at fremstå mere velbjerget end det er tilfældet, og det kommer der en lang række både underholdende og frustrerende situationer ud af.