Mod vinden - DVD

Mod vinden er en australsk miniserie fra 1978. Den er et historisk drama der skildrer både det britiske styre i Irland, og udviklingen i New South Wales og Australien

Serien foregår i Australiens koloniserede områder i årene 1798 – 1812, og drejer sig om den engelske Jonathan Garret og hans liv som deporteret straffefange i New South Wales kolonien.

Mary Mulvane, en 18-årig irsk pige, som i en periode på syv år er deporteret til New South Wales, efter at have forsøgt at tilbageerobre familiens malkeko, der var blevet beslaglagt af briterne i bod for manglende betaling af tiende til den lokale gejstlige. Hun udstår dommen i New South Wales med års tjeneste som straffefange, før sin endelige løsladelse til livet som en fri borger.

Against the Wind blev vist på dansk TV i 1980'erne og tog - ligesom i store dele af resten af verden - seerne med storm i denne dramatiske og episke miniserie om relationer, magtspil og kærlighed uden grænser i 1800-tallets Australien.

Der er sikkert rigtig mange, der ligesom mig, stadig kan huske serien. Nu er bibliotekerne endelig blevet tilbudt at købe den, så det har vi straks gjort.