Natasha Lester: Den franske fotograf

Bogen byder på stærke kvindelige karakterer, et flydende sprog og en stor, smuk og hjerteskærende kærlighedshistorie

Historien er delt op i to spor som begge er skrevet med personalfortælleren i datid: ét som foregår i 2004 og ét som foregår i årene 1942-1945 under 2. verdenskrig og nogle få kapitler der foregår i årene umiddelbart derefter.

1942: Jessica Mays modelkarriere bliver nødt til at blive sat på pause. Hun ønsker derfor at blive krigskorrespondent og overtaler sin chef på Vogue til at sende hende afsted for at dække krigen.  Modig og med stort engagement kaster hun sig ud i de udfordringer der er som kvinde i det job.

2004: Den unge australske museumsmedarbejder D’Arcy Hallworth rejser til Europa for at nedpakke en samling berømte fotografier, der hidtil har været opbevaret i privat eje på et fransk chateau. Hvad der begynder som en almindelig opgave, udvikler sig til en noget mere foruroligende oplevelse, da det går op for hende, hvem den mystiske franske fotograf egentlig er.

Den franske fotograf er baseret på den sande historie om den amerikanske model og fotograf Lee Miller, og Natasha Lester har lavet en grundig research i forbindelse med de karakterer, der indgår i historien.