Niels anbefaler krimiserien med anklager Jana Berzelius

15.02.18
Læs den fremragende krimiserie af Emelie Schepp, som blev kåret til årets bedste svenske krimiforfatter i både 2016 og 2017
Mærket for livet

Hvis du vil læse en spændingsbog, som holder dig fanget, så er denne noget for dig!

For bogen byder på en masse spænding lige fra starten.
En hovedperson med en frygtelig barndom, der forvandlede hende til en dræbermaskine og som nu slås med spøgelserne fra sin barndom, samtidig med at hun bestrider rollen som chefanklager.
Dette er cocktailen på en nervepirrende spændingsbog.

Chefanklager Jana Berzelius skal lede forundersøgelsen af opklaringsarbejdet i forbindelse med mordet på Migrationsværkets chef i Norrköbing, Hans Juhlen. Det skal ske i samarbejde med kriminalkommissær Henrik Levin og kriminalinspektør Mia Bolander. Snart sker der flere mord og sagerne trækker paralleller til hendes egen baggrund, som hendes kollegaer ikke kender til. Hun må gå langt for at skjule sin egen rolle i sagen, men hvor langt kan hun gå?

Bogen er velskrevet og har et godt plot. Hovedpersonerne er interessante at følge, og man får lyst til at læse de næste bøger i rækken. Kan klart anbefales.

Hvide spor

Fortsættelsen af ”Mærket for livet” er lige så nervepirrende i denne opfølger: ”Hvide spor”

For Jane Berzelius må fortsætte kampen for at slippe fri af sin egen baggrund, men bliver holdt fanget i et spin af løgne og manipulationer.

Berzelius skal sammen med politiet efterforske en ung asiatisk piges død på et tog fra København til Norrköbing. Endnu en gang må hun kæmpe sin egen kamp på sidelinjen så kollegaerne fra Rigspolitiet ikke får nys om, at hun efterforsker sagen ud fra sin egen helt personlige agenda.

En rigtig god bog, som kommer helt tæt ind under huden på hovedpersonen og giver en spændende handling hele bogen igennem.

Ondt blod

Fortiden rykker endnu tættere på Jane Berzelius, samtidig med at hendes forældre involveret i en  uhyggelig sag, som får tragiske konsekvenser.

En række bestialske mord plager Norrköbing. Ofrene virker alle bekendte for ambulanceredderen Phillip, som tilfældigvis bliver kaldt ud til alle ofrene. Alt sammen peger de i en retning og atter bliver anklager Jana Berzelius involveret på flere fronter.

Plottet er rigtig godt opbygget og spændingen bevares til det sidste. Emilie Schepp har virkelig gode beskrivelser om det at leve på kanten og være tvunget ud i ekstreme situationer for at holde sig selv gående.

Fars dreng

Hvad gør en desperat far, når hele hans tilværelse vendes på hoved?

En dreng på 6 år ringer til sin far og fortæller at nogen er brudt ind i deres hus. Herefter forsvinder drengen sporløst. Da manden kommer hjem finder han samtidig sin kone dræbt og Jane Berzelius må sammen med politiet optrevle en uhyggelig sag, som har rødder i familiens fortid. Samtidig kæmper Berzelius fortsat for at slippe ud af Danilo Penás greb. 

Vi får en god konklusion på sagen, og bogen lægger samtidig op til et femte bind, hvilket jeg glæder mig til at læse.

 

 

Materialer