Niels anbefaler

Niels anbefaler krimiserien med William Wisting

03.04.17
Mangler du en god krimi? Så har Niels et rigtig godt bud.

1.    Natmanden
Serien omhandler drabschefen William Wisting som er enkemand og hans datter, journalisten Line. Bogen er velskrevet og har et godt plot. Den leverer et højt niveau og er med rette blevet en norsk bestseller.  Man fatter hurtigt sympati for hovedpersonerne og samspillet mellem far og datter, der arbejder på samme sag, dog ud fra forskellige agendaer.  Bogens forfatter Jørn Lier Horst er selv efterforskningsleder hos Larvik politi og man kan tydligt mærke hans egen erfaring og indsigt i kriminalstof. Modsat nogle krimier, er denne lige til og man kan nemt bevarer overblikket over handlingen i bogen.


2.    Bundfald
Denne bog har et rigtig godt plot med afhuggede fødder der dukker op. Hvad er der sket med resten af de døde og hvad er deres fællesnævner. Man bliver straks fanget ind i handlingen, som bevarer spændingen til det sidste. En rigtig god bog.


3.    Vinterlukket
Titlen lover ikke af det store, men heldigvis er den misvisende. Bogen har et godt plot. Line har trukket sig lidt tilbage fra sin karriere. Alligevel ender hun med at blive involveret i mordgådens løsning, da hun tilfældigvis opholder sig i et sommerhusområde, som samtidig bliver gerningssted for mord.  Dette kan måske virke lidt søgt, men fungerer alligevel godt for bogens handling. Bogen var vinder af den norske boghandlerpris i 2011.


4.    Jagthundene 
Denne gang jagtes Wisting i medierne for en tilsyneladende mangelfuld efterforskning på en gammel sag. Han genoptager sagen og pilen peger på nogen indenfor politiets egne rækker.  Det er et godt plot, der vender op og ned på den sædvanlige krimiopsætning. Line må passe sit job som journalist, men forsøger samtidig at beskytte sin far. Der skal komme hjælp fra en uventet kant, før hele mysteriet kan opklares. Jørn Lier Horst fik prisen Glasnøglen for denne bog i 2013.


5.    Hulemanden 
Et mord kommer til Wistings eget nabolag, hvor han perifært kendte offeret. Snart trækker sagen tråde til en seriemorder fra USA. Men hvem er denne person og hvis identitet skjuler han sig bag?
En rigtig god og nervepirrende bog.


6.    Blindgyde
Line er gravid og hjemmegående. Samtidig har Lines nye veninde arvet sin fars hus. Faren var involveret i forskellig kriminalitet og deres fund af et pengeskab i husets kælder, bringer Line i dilemma. For indholdet af pengeskabet kan hjælpe hendes far i en sag. Handlingen er god og realistisk og bogen er godt opbygget. Kan klart anbefales.

 

 

 

Materialer