Niels Sommer

Sommerferielæsning - Niels anbefaler

10.07.20
Igen denne sommerferie anbefaler vi fra Egedal Bibliotekerne de bøger, vi bedst kunne lide at læse det forgangne år.

Det er en rigtig spændende historie om hemmeligheder, kærlighed, svigt og tilgivelse. Romanen følger Johannes og Kirsten i deres forhold og senere ægteskab fra 1954 til 2019. Vi følger samtidig deres nærmeste familie og ser hvordan den  enkeltes handlinger og beslutninger har konsekvenser for alles liv. Bogen giver desuden et godt tidsbillede og indblik i de normer, der herskede i perioden. Den er meget velskrevet og egner sig godt til underholdning hen over sommeren.

Denne tredje selvstændige bog om Heloise Kaldan og politimanden Erik Schäfer er virkelig god. Heloise bliver viklet ind i en gammel sag, da hun kommer i kontakt med en døende mand, Jan Fischhof. Han kommer til at indrømme, at han engang var involveret i et dødsfald.  Heloise går ind i sagen, men bliver mødt af mange løgne og forhindringer. Heldigvis får hun snart hjælp af sin ven Schäfer, og så kommer der hul på sagen.

Dette er første bog i en ny krimiserie om kriminalkommissær Carl Edson og journalist Alexandra Bengtson. En mand fra det kriminelle miljø i Stockholm findes mishandlet næsten til døde. Han er den første i rækken af lignende mishandlinger med døden til følge. Carl Edson og hans team kommer derfor på overarbejde, mens Alexandra Bengtson følger sagen tæt. Men intet viser sig at være som det burde i sagen, der har mange overraskelser i opklaringen. Man bliver som læser holdt i et jerngreb af spænding og har lyst til at læse videre i serien. En god bog, der varmt kan anbefales.

Den fjerde selvstændige bog om journalist Nora Sand er samtidig en af de bedste. Nora Sand bliver sendt til engelske Toppingham, hvor en markant politimand er blevet fundet myrdet og halshugget. Det ligner islamisk terror, og det spor følger Nora Sand. Men samtidig får hun færden af unge piger, der systematisk bliver misbrugt seksuelt. Har sagerne en sammenhæng? Dette sætter Sand sig for at undersøge. Bogen er meget velskrevet og viser, hvor godt et indblik Lone Theils har i det engelske samfund. Kan klart anbefales. 

Wilhelm Dinesen var meget mere end far til Karen Blixen. Han var forfatter, officer, jæger, eventyrer og politiker. Jeg lagde mærke til portrætteringen af ham i serien om 1864, hvor man ser ham dræbe flere fjendtlige soldater på egen hånd. De beskriver meget godt hvilket liv, han førte. Foruden de slesvigske krige deltog han også i den fransk-tyske krig 1870-71 og slog sig senere ned som jæger i Canada. Derfor er det også virkelig spændende at læse om hans liv, ofte i verdens brændpunkter og med virkelig gode skildringer af historiske begivenheder.