Staycation-sommer i Danmark

Pilen peger på ”Staycation” denne sommer. Heldigvis er Danmark fyldt med skønne perler – læs videre og få tips til en sommer med base herhjemme.

Tag på opdagelse i din kommune

Kender I de små lokale historiske skatte fra fortiden?
Pak madkurven, pump cyklerne og tag hele familien med på tur i det danske sommervejr.
Vi har fire forslag til ture: Ølstykke, Smørum, Stenløse og Ganløse/Slagslunde.
De lokale guides, som kan hentes på alle biblioteker i perioden 29.06.20 - 02.08.20, er lavet i samarbejde mellem Egedal bibliotekerne og Historiens Hus i Egedal.
Rigtig god tur!

Godnat og sov godt

I takt med at Danmark stille og roligt åbner op igen, kan det være en god idé at supplere naturoplevelserne med overnatning.

Hvis du er på cykeltur, så hold øje med ”Bed+Bike”-certificerede overnatningssteder. Det er en række kroer, campingpladser, hoteller mm., som alle sikrer optimale forhold, hvis du er på cykelferie. Det er Dansk Turismefremme der står bag ordningen.
Find oversigten med ca. 150 overnatningssteder her

Hvis du er til en hyggelig og hjemlig overnatning under åben himmel, kan du kaste dig over konceptet ”Brug min Baghave”. Brug min Baghave er et landsdækkende netværk af flinke fold, der frivilligt åbner deres haver for overnattende gæster.
Læs mere om "Brug min have" her 

Du har selvfølgelig også mulighed for overnatning i naturen. Naturstyrelsen giver mange muligheder for at overnatte i naturen. Du kan sove i sovepose i skovbunden, finde områder med fri teltning eller booke overnatning på en lejrplads.
Læs mere om overnatning i naturen her 

Spot on – nedslag i Danmark

Som ekstra krydderi og inspiration anbefales to smukke quizbøger på eReolen, som tester din viden om historiske og geografiske steder i Danmark. I begge ebøger er smukke flyfotos koblet med quiz-spørgsmål.
Kend dit land fra oven – historiske steder
Kend dit land fra oven – geografiske steder

Hvis du i stedet sætter spot på naturperler i Danmark, kan anbefaler vi en tur på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside. Her finder du vilde, vidunderlige naturperler. 19 af de smukkeste landskaber, 15 smukke og vilde kyster og 13 vidunderlige skove.
Du finder spot på naturperler her

Og så er der kun tilbage at sige – hav en dejlig sommer med staycation i Danmark.

 

Middelalderbyen ved Nykøbing Falster set fra luften
09.06.20