Vinterlæsehygge med 1.HF Peps City

27.01.23
En gruppe elever fra 1.HF på Egedal Gymnasium og HF har anmeldt deres yndlingsbøger. Læs her på deres bud på en god bog til hyggeligt vinterlæsning

Peps City skrevet af Pol Ballús og Lu Martín

Hvad der sker omme bag kulisserne?

Peps City er en bog om Pep Guardiolas som er træner for Manchester City. Den blev udgivet i 2020 og er på 250 sider. I bogen følger man holdet under Pep Guardiolas tre første sæsoner. To spanske journalister får fuld adgang til klubben, som ingen andre nogensinde har haft før. Man følger trænere, ledere, personale og spillere, der fortæller om, hvordan det er at være i klubben, og hvorfor det er så specielt at spille i en så stor og succesfuld klub. Man ser interviews, og nogle af de vigtigste beslutninger i klubben, som har været med til at forme holdet som det er i dag, Som f.eks topangriber Sergio Agueros middag med Pep Guardiola, hvor de taler om hans fremtid i klubben.

Man får hvad man forventer

I Peps City får man et godt indblik i, hvem Pep Guardiola er, og hans tankegang 24 timer i døgnet. Man ser både, hvordan han er som familiemenneske og som fodboldtræner. Samtidig med at man kommer tæt på Pep Guardiola, kommer man også tæt ind på ledelsen, og hvordan klubben bliver kørt. Men det der gør bogen ekstra god, er de historier, man får om de enkelte spillere, som efter sigende aldrig er blevet fortalt før. Man får blandt andet at vide, at forsvarsspilleren Nicolas Otamendi var ved at blive professionel bokser, og om kantspilleren Leroy Sanes problemer med at tilpasse sig i England.

Manglende kritik:

Udover at man får en masse positive ting at vide om klubben, mangler bogen dog at stille nogle kritiske for meget inde over bogen, og ikke givet plads til, at de spørgsmål. Det virker som om, klubben har været lidt spanske journalister kan give deres eget indtryk. Men det er nok prisen, man skal  betale, hvis man vil blive lukket ind i en klub som Manchester City. Overordnet set er Peps City en god og læseværdig bog af Pol Ballus og Lu Martin. Jeg var godt underholdt undervejs og fik en masse nye historier fortalt. Jeg synes også, jeg blev klogere på Pep Guardiolas, og hvordan klubben bliver kørt, og det er er det vigtigste. Derfor vil jeg gerne anbefale bogen. Hvis du er Manchester City fan burde det næsten være en pligt at læse den.

5 ud af 5 stjerner

Materialer