En flænge i himlen

Vinterlæsehygge med 1.HF En flænge i himlen

27.01.23
En gruppe elever fra 1.HF på Egedal Gymnasium og HF har anmeldt deres yndlingsbøger. Læs her på deres bud på en god bog til hyggeligt vinterlæsning.

En flænge i himlen skrevet af John Green

Ungdomsroman om kærlighed

16 årige Hazel har fået konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen og kan ikke helbredes. Hun er nødt til at gå rundt med en ilt beholder hele tiden, men ligger næsten hver dag i sin seng, og hun kommer sjældent ud af huset. Hun spiser næsten heller ikke og har læst den samme bog tre gange. Hun tænker hele tiden på døden. Da hun kommer med i en gruppe med andre kræftpatienter, møder hun en Augustus, som har fået amputeret benet, i forbindelse med kræft . De bliver rigtigt hurtigt venner, men bliver efterhånden forelsket i hinanden. På et tidspunkt bliver Hazel indlagt, fordi hun havde alt for meget vand i sine lunger. Men de har stadig den samme kærlighed til hinanden, men der kommer selvfølgelig problemer. Selvom de ikke ved hvor lang tid de har tilbage af livet.

Jeg synes, alle unge bør læse denne bog, fordi det er en rigtig teenage bog. Den kan dog også læses af ældre, fordi emnet er så almenmenneskeligt. Historien er både rigtigt trist, men også meget smuk.
Uhelbredelig kræft er et sørgeligt emne, men det er også en smuk historie om, at man godt kan finde kærligheden, selvom man ikke har længe igen.

Bogen rigtig spændende og meget rørende. Den er også ret lærerig. Man får indblik i, hvordan det er at være i en krise, som både kan være dem, der er syge eller dem der står ved siden af og ser det hele ske. Hovedpersonen er sej, at hun kæmper så meget med sig selv, og får sig et rigtigt godt liv den tid, hun har tilbage.

God fornøjelse!!

Materialer