Vinterlæsehygge med 1.HF Journal 64

28.02.23
En gruppe elever fra 1.HF på Egedal Gymnasium og HF har anmeldt deres yndlingsbøger. Læs her på deres bud på en god bog til hyggeligt vinterlæsning

Journal 64 skrevet af Jussi Adler-Olsen

En krimi med masser af spænding og drama

“Journal 64” er den 4. bog i serien om “Afdeling Q” bøgerne

Carl Mørck og hans makker Assad bliver igen sat på opgave, en gammel sag, som endnu engang viser sig at gemme på meget mere end først antaget.

Da tre lig bliver fundet bag en væg i en gammel lejlighed i København bliver “Afdeling Q” kontaktet. Carl Mørck og hans makker Assad bliver hurtigt sat på sagen.  Undervejs i efterforskningen bliver de to hurtigt klar over, at der ligger meget mere bag forbrydelsen, end de først troede. Et gammelt kvindehjem på Sprogø viser sig at have en tæt relation til drabssagen. Kvindehjemmet står bag hundredvis af ufrivillige aborter og sterilisationer. Da en kvinde fra dette hjem dukker op, bliver hun hurtigt den hovedmistænkte. Mens alt dette står på, bliver Assad bekendt med et hospital, som stadig laver disse indgreb. Hænger det sammen med mordene, og hvem er skyldig?

Bogen er en god opfølger på de tre første bøger i serien om “Afdeling Q” og minder i det store hele, meget godt om de andre bøger. Sproget i “Journal 64” er godt beskrivende, så man hele tiden fornemmer at være tæt på situationen med både stemning, personer og miljø. 

Spændingsniveauet holdes hele vejen igennem bogen. Lige som bogen har taget en ny spændende drejning, sker det næste. Vi får som læser hele tiden noget nyt at forholde os til, og dette er med til at gøre bogen meget fængende. Detaljerne i bogen er godt beskrevet. Vi får godt indblik i, hvordan det hele forholder sig. Samtidig er de grusomme sager beskrevet på en afbalanceret måde, uden for meget udpensling, så det bliver ubehageligt.

Bogen har alt det der skal til for at skabe en god og spændende krimi med masser af uventede overraskelser og mystik. Så hvis du er til masser af gys, spænding og drama ville jeg klart anbefale, at give denne bog et skud. Selvom bogen i det store hele er en fantastisk god krimi med masser af spænding, mangler jeg dog lidt en rød tråd gennem bogen. Jeg synes hurtigt, der bliver mange løse ender, hvor man let kan blive forvirret.

4 ud af 5 stjerne

Materialer