Vinterlæsehygge med 1.HF Maskemanden

27.01.23
En gruppe elever fra 1.HF på Egedal Gymnasium og HF har anmeldt deres yndlingsbøger. Læs her på deres bud på en god bog til hyggeligt vinterlæsning.

Maskemanden skrevet af Lotte Petri

Mørk krimi med lyst håb

Maskemanden er anden bog i serien om retsantropolog Josefine Jespersen og drabsefterforsker Alexander Damgaard. 
 

Josefine Jespersen er en meget dygtig retsantropolog. Hun kan få ’knogler til at tale’ og finde frem til sandheden bag grimme drabssager. Men hun får virkelig sin sag for, da et kranium i en oldtidsgrav i den svenske by Motala dukker op. Ved en skanning opdager hun, at der er tale om et nutidigt kranium med en knogleflis, der ikke tilhører det samme menneske som resten af kraniet! Et spor leder hende til Danmark, og drabsefterforsker Alexander Damgaard kommer på sagen. Han opdager, at fundet i Sverige har relation til en gammel uopklaret sag, som han må finde frem i det gamle arkiv på Politigården. De to restantopologer danner makkerpar, men Josefine fornemmer efterhånden, at gerningsmanden skal findes i hendes eget faglige miljø. Noget tyder dog på, at hun skal skynde sig lidt, hvis hun ikke skal blive næste offer…

 

Det er fascinerende hvordan forfatter Lotte Petri kan fremkalde så grove tanker og ideer, som hun beskriver i denne bog. Men det virker! Som læser bliver man bliver fanget - når man lige kommer lidt ind i bogen. Det er en god bog, som jeg klart giver min anbefaling.

Materialer