Vinterlæsehygge med 1.HF Mord i mørket

02.03.23
En gruppe elever fra 1.HF på Egedal Gymnasium og HF har anmeldt deres yndlingsbøger. Læs her på deres bud på en god bog til hyggeligt vinterlæsning

Mord i mørket skrevet af Dan Turèll

Mystisk krimi med bid i

Mord i mørket er en fantastisk bog med spænding hele vejen igennem. Dan Turèll får virkelig sat læseren ind i detektivens hverdag og arbejde, bl.a. med sine malende miljøbeskrivelser, som der er lagt stor vægt på i bogen. Det er især de Københavnske gader og miljøer, han går i dybden med. Det skaber stemning i bogen, som gør den værd at læse.

Mord i mørket handler om en journalist og detektiv, som bor på Vesterbro. Når han ikke har travlt med at opklare sager, arbejder han som freelance journalist. En nat da han ligger og sover, ringer telefonen med en mystisk stemme, som fortæller ham, at han skal møde op på Saxogade 28B. Han falder derefter i søvn igen, og møder derfor ikke op på adressen. Men da han vågner dagen efter, får han at vide, at en gammel mand er blevet myrdet på adressen. Sammen med politiet vil vores journalist nu prøve at få opklaret sagen. Men sagen er ikke helt så nem som forventet, og flere af beboerne fra Saxogade 28B begynder at blive myrdet undervejs…

Hvis du er til en bog med masser af spænding og stemning, hvor du også føler dig en del af opklaringssagen og generelt bare skal være oppe på tæerne hele tiden, så er dette den perfekte bog for dig.

Derfor er det også en klar anbefaling herfra. Bogen får 4 ud af 5 stjerner. Hvis den skulle op og ramme 5, skulle der lige være det ekstra smæk på spændingen, da den stilner lidt af en gang imellem. Men når den er på, er den virkelig også på.

Materialer