Universets Centrum

Vinterlæsehygge med 1.HF Universets Centrum

26.01.23
En gruppe elever fra 1.HF på Egedal Gymnasium og HF har anmeldt deres yndlingsbøger. Læs her på deres bud på en god bog til hyggeligt vinterlæsning

Universets Centrum skrevet af Jakob Vedelsby


Gådefuld Kærligheds drama


Universets Centrum er en fortælling om to mennesker, der begiver sig ud i det ukendte for at finde nye veje i livets gådefulde labyrint. Bill er lige kommet hjem fra en dramatisk ekspedition til ødemarken, da hans kone forlader ham. Han beslutter at søge tilflugt på en lille befolket ø, hvor han plejede at komme som barn, men hvor hans ven også er død.
Et andet sted på øen er Barbara, der også er i livsnød på grund af et dårligt forhold. De prøver begge to at komme videre og gøre sig fri fra fortiden. Undervejs i romanen møder de hinanden. Hvad ingen af dem ved er, at de indgår i et større kredsløb uden for tid og rum, hvor blandt andet et flystyrt og en brækket fod spiller en afgørende rolle.
Vi får historien fortalt fra en ydre synsvinkel, da vi følger de to hovedpersoner på forskellige tidspunkter, og fortælleren er en alvidende fortæller, man kommer helt tæt på personerne hvor vi hører hvad de tænker og ser. Jeg syntes det superfedt at læse, når man kommer helt tæt på personer.
Bill er en person, som man kommer til at holde af. Han har haft det lidt svært som barn med de ting han har oplevet og det virker til at have givet ham styrke med videre. Barbara er en person, som også har et godt sind, og prøver at gøre sig bedre, men vælger at trække mange forkerte valg, og hun ender også i stor fare.
Det er i nutiden år 2000. Man får ikke specifikt årstid, men man ved, det er varmt, så det forgår nok en sommer.
Der opstår mange konflikter undervejs, både med kærligheden og andre ting som foregår på øen, og der er rigtig meget fra fortiden der skaber konflikterne.
Universets Centrum er en bog med, masser at godt drama og konflikter som gør at man virkelig får læseren til at føle sig underholdt og lyst til at læse mere. Så hvis man er til kærligheds drama og en masse konflikter og spændinger, så synes jeg helt sikkert man skulle give bogen en chance.

Materialer