Elektriske Heidi

Eva anbefaler: Elektriske Heidi

22.05.15
To elektriske børnebøger om barnepigen Heidi

Elektriske Heidi

Bogen handler og børnene Holger og Putte og deres skøre barnepige.
Holgers og Puttes forældre er altid på arbejde. Faderen, Hansi Håhr Hansen, er damefrisør og skal altid lige sætte hår på de kendte, inden de skal til bal hos dronningen og fotograferes til fjernsynet. Moderen er togstewardesse, og ruller rundt med sin trillevogn og serverer burgere og sodavand til alle andre familier. Derfor sætter de en seddel op i supermarkedet med ordene:
 
Haves: større børn
Søges: friskere barnepige
Henvendlese: Hansi Håhr Hansen, damefrisør
 
Og ind på scenen træder så Heidi med de strittende rottehaler. I begyndelsen ser hun ret almindelig og kedelig ud, men så snart forældrene er uden for døren finder hun guldstiletterne og den elektriske guitar frem, og spiller hidsig rockmusik. Hun bliver ansat som børnenes barnepige, og underholder dem med historier fra dengang, hun var lille. Hun fortæller om sin mor, nøgendanserinden Strålende Silvia, der som spæd lagde hende i en grøft, hvor hun blev fundet af en familie med ni drenge. Hun fortæller om familien med de grimme børn, som skal gemmes væk, fordi der er tynde arme, tykke lår og skæve tænder over hele linjen. Hun fortæller om tøffelmanden, som har en sæk fuld af slik, som man kan få, hvis man altså har sine sutsko på, når han kommer. Heidi fortæller også om sin bedstefar på 127 år. Hans skæg er ikke blevet klippet siden 1902, og han lyver endnu mere end Heidi. Hvis man kommer til at sige badr, har han straks en historie om den lille persiske by Badr. 
 

Elektriske Heidi på tur

I den næste bog om Elektriske Heidi er det blevet sommerferie, og Holger og Putte skal være hjemme hele sommeren mens deres forældre som sædvanlig skal arbejde. Elektriske Heidi er taget på ferie i hundevogn med sin bedstefar og hundene Chicco, Viggo og Trold. Der kommer masser af skøre rejsebreve fra hende, f.eks. om sukkerdjævelen, som er et blævrende rødt monsterspøgelse, der altid er panisk lækkersulten og bor i menneskers maver. Ander breve handler om talende strømpebukser og hemmelige hamstere.
 
Der er nogle rigtig sjove tegninger i bøgerne, og de er gode at læse op for børn mellem 5 og 9 år. Du kan reservere bøgerne herunder.
 
Materialer