The angels' share

21.10.21
Charmerende film med masser af whisky

Når man åbner en whisky tønde efter mange års lagring siges det, at et par procent af indholdet ganske enkelt forsvinder op i den blå luft. Det kalder man 'the angels' share'

Det er også titlen på denne herlige Ken Loach film fra 2012.
Bortset fra disse whisky engle er der langt imellem englebørnene blandt filmens hovedpersoner, der udgøres af en skæv forsamling småkriminelle og mere eller mindre afsporede eksistenser, der hutler sig igennem tilværelsen i Glasgow.

Ken Loach er jo mest kendt for sine samfundskritiske film og denne film stikker derfor lidt ud fra hans normale oeuvre, da den betegnes som en komedie.
Der er da også elementer af komik i  filmen, men helt overvejende er det er nu lidt svært at se det morsomme i Glasgows underverden af afstumpede voldsbøller.  

Heldigvis fortaber Ken Loach sig ikke alt for længe i den del af fortællingen, der drejer sig om den trøsteløse tilværelse på bunden af samfundet i Skotlands næststørste by.
I stedet tager han os med op i højlandet og den friske luft, hvor filmens lille gruppe af antihelte har lagt en plan for, hvordan de endelig slipper fri af deres gæld til samfundet og diverse gangstertyper. Og det involverer naturligvis whisky.

Man kan med fordel ha' en god single malt ved sin side, mens man ser denne charmerende film, og selv om man er skrap til engelsk, kan det være en god idé med undertekster.

Tags
Materialer