Mod vinden - DVD

Mod vinden er en australsk miniserie fra 1978. Den er et historisk drama der skildrer både det britiske styre i Irland, og udviklingen i New South Wales og Australien

Serien foregår i Australiens koloniserede områder i årene 1798 – 1812, og drejer sig om den engelske Jonathan Garret og hans liv som deporteret straffefange i New South Wales kolonien.

Mary Mulvane, en 18-årig irsk pige, som i en periode på syv år er deporteret til New South Wales, efter at have forsøgt at tilbageerobre familiens malkeko, der var blevet beslaglagt af briterne i bod for manglende betaling af tiende til den lokale gejstlige. Hun udstår dommen i New South Wales med års tjeneste som straffefange, før sin endelige løsladelse til livet som en fri borger.

Against the Wind blev vist på dansk TV i 1980'erne og tog - ligesom i store dele af resten af verden - seerne med storm i denne dramatiske og episke miniserie om relationer, magtspil og kærlighed uden grænser i 1800-tallets Australien.

Der er sikkert rigtig mange, der ligesom mig, stadig kan huske serien. Nu er bibliotekerne endelig blevet tilbudt at købe den, så det har vi straks gjort. 

 

14.01.19
Tags