Børnehaver kan låne en formidlingskuffert på biblioteket

Lær at tænke som en forsker

Formålet med børnehaveprogrammet er at give børn indsigt i naturvidenskabelig forskning og lære dem at tænke som forskere.
Programmet består af en gratis formidlingskuffert, som kan lånes af daginstitutioner her på biblioteket. Hver kuffert indeholder tre temaer med aktiviteter, der er målrettet børn i alderen 3-6 år.
Aktiviteterne kan være alt fra lege, spil og sang til historier eller eksperimenter, som alle støtter børnenes indsamling af viden om de tre temaer på en sjov og legende måde.

Børnehaveprogrammet understøtter læreplanstemaet ”natur og naturfænomener”, men arbejder også på tværs af øvrige læreplanstemaer så som ”krop og bevægelse” og ”sproglig udvikling”.

Aktiviteterne lægger op til, at børnene indsamler data, eksempelvis hvilken øjenfarve man arver, og hvilke gener for øjenfarve man kan have liggende skjult,
hvor hurtigt bakteriekolonier kan gro på en børnehavestue, eller hvor lang tid der går fra man har spist rødbeder til, at man kan se den røde farve i toilettet.

Reserver formidlingskufferterne og brug dem i daginstitutionen. Formidlingskufferterne indeholder en fortællebog, der kan læses for børnene, og som guider pædagogen gennem temaet imens aktiviteterne afvikles.
Hensigten er at gøre det nemt og hurtigt at igangsætte aktiviteterne uden at skulle sætte sig ind i en lang vejledning på forhånd.

Børnehaver kan reservere en formidlingskuffert ved at henvende sig til børnebibliotekarerne.

(Artiklen er skrevet af Aalborg Bibliotekerne)

11.09.18