Egedal Bibliotekerne deltager i læseløft-projekt

Egedal Bibliotekerne med i et projekt, hvor vi ved frivilliges hjælp vil give de 10-13 årige et læseløft.

Egedal Bibliotekerne med i et nyt projekt, hvor vi ved frivilliges hjælp giver de 10-13 årige et læseløft. Målgruppen er børn, der ikke læser alderssvarende.
Vi vil gøre en forskel for det enkelte barns læseudvikling, ved at barnet får mulighed for at træne sin læsning i fritiden sammen med en frivillig voksen.

Hvad samarbejder vi om - og med hvem?

Egedal bibliotekerne arbejder tæt sammen med kommunens læsekonsulent og læsevejlederne på hhv. Boesagerskolen og Hampelandskolen.
Vi samarbejder om:

• At finde børn og frivillige til projektet
  • At klæde de frivillige godt på til opgaven og sørge for gode materialer til dem
  • At evaluere og vurdere projektet

I perioden januar til juni 2018 har 15 frivillige voksne læst med 15 børn på henholdsvis Ølstykke og Smørum Bibliotek 1-2 gange ugentligt.

Rammen for projektet:

Udviklingsprojektet "Læseløft for de 10-13 årige med hjælp fra frivillige" er et større projekt støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Frederikssund og Herlev deltager sammen med Egedal Kommune i projektet, hvor vi afprøver forskellige strategier for at løfte børns læseindlæring med hjælp fra frivillige.
Projektet løber fra januar til juni 2018 og styres af det eksterne konsulentfirme, Knudsen Syd.

Kontakt:

Ulla Stangerup (ulla.stangerup@egekom.dk) eller Stine Juhl Hall ( Stine. juhl.Hall@egekom.dk) hvis du vil vide mere om projektet.