Om dette arrangement

Tid
12:00 - 15:30
Pris
250 pr. familie
Bibliotek
Målgruppe
For familier
Familie

Børnekulturdagen 

29.04.23
Årets første Børnekulturdag har fokus på FNs Verdensmål

Hvordan kan man som familie gribe Verdensmålene an? 
Gennem leg, teater og kreativitet giver vi et bud på, hvordan vi alle kan arbejde med FNs Verdensmål i vores hverdag.  
Vi har planlagt en spændende dag, hvor vi forhåbentligt bliver klogere på de små ting, der kan gøre en stor forskel for planeten.  

 På nuværende tidspunkt ser dagens program sådan ud:  

Velkommen kl. 12 - familieleg, hvor pulsen kommer (lidt) op 

I takt med, at familierne kommer, skal vi lege en sortering-leg - For har I styr på hvordan affald skal sorteres?  
Hver familie får en sæk med en masse forskelligt (rengjort) affald. Sammen skal I tale om, hvilket materiale tingene er, og hvordan de så skal sorteres i de store affaldsbeholdere. 

Teater kl. 13 - Professoren og Genbrugsmaskinen 

Professoren ved alt om genbrug og genanvendelse af affald og han demonstrerer stolt sin enestående genbrugsmaskine. Den kan genanvende både metal, papir, glas og plastik – ja, i princippet hvad som helst. 
Alt går fint lige indtil kaninen Albert, tisser på professoren og forsvinder ind i maskinen … 

En oplysende, skør, musikalsk og bæredygtig forestilling med tekniske finurligheder, opbyggelig morale og en sprudlende Niels-Peter Kløft på scenen. 

Efter teateret er der en lille eftermiddagssnack samt saftevand, te og kaffe til alle. I må gerne selv medbringe alt det mad og drikke, I har brug for og lyst til. 


Workshop kl. 14 - Byg et verdensmål 

Nu gælder det om at blive kreativ med både hjerne, hjerte og hænder.  
På vores workshop-stationer kan I fordybe jer i et verdensmål, og sammen bygge jeres bidrag til en mere bæredygtig verden. Vi kommer med ideer til, hvordan I kan gøre verdensmål til hverdagsmål på en kreativ måde. 

På stationen Verdensmål 6 Rent vand og sanitet, har vi fokus på rent drikkevand. Fx kan I smage på forskelligt vand og prøve at rense vand.

På stationen Verdensmål 12 Ansvarligt forbrug og produktion, har vi fokus på Genbrug og Genbyg. Fx kan I bygge gamle ting om til nyt fantasifuldt legetøj.  

På stationen Verdensmål 16 Fred, retfærdighed og stærke institutioner har vi fokus på, hvordan vi taler pænt med hinanden. Fx kan I lave en tale-pind, så det er nemt ikke at tale i munden på hinanden. 


BogBiograf kl. 15 - Bikse og Fikse, verdens bedste opfindelse 

Til de familier, der stadig har energi og kan klare en sjov historie om at opfinde og tro på sig selv, læser Stine bogen Bikse og Fikse højt.
Bikse er en sej opfinder, der inviteres til en stor opfinderkonkurrence, hvor alle bygge- og genbrugstalenter kommer i spil. 

Vel mødt til en sjov dag! 

 

Hvad er Kulturspirerne?

Når I køber billet til Børnekulturdagen, bliver I automatisk medlem af Kulturspirerne i et år og vil modtage digitalt medlemsblad.
Læs mere om Kulturspirerne her 

Materialer