Sådan fornyer du

Du kan forsøge at forny dine lån på flere måder

De materialer du har lånt på Egedal Bibliotekerne kan du prøve at forny, når afleveringsfristen nærmer sig. Der er flere måder, hvorpå du kan forny materialer,

For alle fornyelser gælder følgende;

Du kan forny dine lån 7 dage før afleveringsfrist

Når du fornyer dine lån og der er er mere end 7 dage til afleveringsdatoen, får du følgende besked i din lånerstatus:

Materialet blev ikke fornyet

Materialer der i forvejen har 7 dages lånetid, bliver fornyet med det samme, hvis det er muligt.

Forny på biblioteket

Du kan tage materialerne med ned på biblioteket og forny dem på vores automater. Det er også muligt at forny dem ved at trykke på "Forny" på skærmen.

Forny via sms

Når du får en afleveringspåmindelse fra os, kan du forsøge at forny dine lån via SMS ved at gøre følgende;

1. Send en SMS til 1910 med teksten egebib forny alle.
  2.  Afvent svar.
  3.  Du får nu en besked; "Forny via SMS", der fortæller dig hvor mange materialer, der kunne fornyes. Hvis du vil tilmeldes SMS servicen skal du skrive dit mobilnummer under "Min konto" og dernæst redigér brugerprofil.

OBS! Vi vil altid anbefale dig, at logge dig ind på Egedal bibliotekernes hjemmeside med dit cpr-nummer og din pinkode.
Under "Min konto" kan du se præcist hvilke titler, der kunne fornyes og hvor længe.

Forny via vores hjemmeside

1. Log ind med lånernummer/cpr-nummer og pinkode.

2. Vælg "Min konto" i øverste højre hjørne.

3. Klik på "Lån".
  4. Sæt hak i den lille firkant til venstre ud for de lån, som du gerne vil (og kan) forny. Der vil være synlige firkanter ud for de lån, som du har mulighed for at forny. Kan du ikke forny dit lån, fordi materialet fx er reserveret til en anden låner, vil der ikke være en synlig firkant.
  5. Klik på knappen "Forny valgte" helt oppe i venstre øverste hjørne.

De materialer, som du har fornyet, vil nu ligge i bunden af din oversigt over lån, da oversigten er sorteret efter afleveringsdato.
OBS! Et lån kan max. være udlånt 4 måneder til samme låner!

Forny flere materialer ad gangen

Du kan forsøge at forny flere materialer ad gangen, hvis de har samme afleveringsdato. Se vejledning herunder.

1. Klik i den lille firkant til venstre udfor overskriften "Afleveres senest om x dage" . Så sætter systemet hak udfor alle de lån, der har samme afleveringsdato og som kan forsøges fornyet.
  2. Klik på knappen "forny valgte".
  3. Se herefter hvilke lån der kunne fornys.

Forny via appen "Biblioteket"

Via appen "Biblioteket" kan du forny dine låne på din telefon eller tablet.

Sådan gør du:

Hent appen "iBblioteket" i App Store eller på Google Play.

1. Log ind med dit cpr-nummer, pindkode og kommune.
  2. Klik på "Min side" og klik på "Lån".
  3. I oversigten over de materialer du har lånt kan du enten klikke på det enkelte materiale og herefter på "Forny" eller klikke på  "Forny flere" og "Vælg mulige"