Kim Blæsbjerg får De Gyldne Laurbær

02.02.24
Og du kan møde forfatteren på Ølstykke bibliotek den 27. februar

Boghandlernes prestigefyldte pris går til forfatteren Kim Blæsbjerg. Han modtager De Gyldne Laurbær 2023 for romanen 'De bedste familier', der beskriver et stykke fortiet danmarkshistorie. 

De danske boghandlere har kåret Kim Blæsbjerg som en sikker vinder af De Gyldne Laurbær. Han modtager prisen præcis et år efter bogen udkom, den 1.februar.  

De bedste familier er en fængende fortælling om tavshedskultur, forurening og klasse- og kønskamp, som har begejstret tusindvis af læsere. Romanen kaster lys over et mørkt kapitel i vores historie om Cheminovas giftudledninger og forgiftning af arbejderne.

Kim Blæsbjerg viser omkostningerne ved overgangen fra efterkrigstid til velfærdssamfund med afsæt i miljøskandalen, der stadig sætter spor i naturen. Samtidig stiller han skarpt på den vestjyske tavshedskultur og trækker tråde til den aktuelle debat om klassesamfundet.

De Gyldne Laurbær

De Gyldne Laurbær er blevet uddelt siden 1949. Prisen uddeles en gang om året baseret på en afstemning fra boghandlerne i januar, og den er gået til forfattere som Helle Helle, Kim Leine, Stine Pilgaard og Thomas Korsgaard.
Sidste år gik De Gyldne Laurbær til Maren Uthaug. Læs mere om vinderne her  

Oprindeligt skrevet af Lise Vandborg - Chefredaktør Litteratursiden, Litteratursiden.

Forfatterforedrag med Kim Blæsbjerg 

Kom og få Kim Blæsbjergs tanker bag hans seneste succesroman, De Bedste familier.

Her dykker vi ned i fortællingen om virksomheden Cheminova, som i 1953 flytter deres fabrik fra Måløv til Lemvig. Med fabrikkens ankomst oplever Lemvig pludselig vækst og løft i velfærd.

Vi følger arbejderparret Niels og Margrethe, der i starten nyder godt af fabrikkens ankomst. Men hurtigt bliver det klart, at der er en skyggeside til fabrikkens succes, da flere pludselig udsættes for forgiftninger og der udledes giftigt affald i havet.   

Køb billetter til foredraget med Kim Blæsbjerg

Materialer