den sidste gode mand

Lone anbefaler: Den sidste gode mand

Af Egedal Bibliotekerne (ikke efterprøvet)
12.02.15
I romanen "Den sidste gode mand" følger vi jagten på det gode - og ikke det onde som normalt i krimier -. Hvad er egentlig det gode menneske og vil et virkeligt godt menneske foretage en ond handling for at redde sig selv? Men hvis han gør det så vil menneskeheden gå under??

Gidselforhandler for politiet, Niels Benzon, får ved et tilfælde – eller er det? – fat i en stor sag, om mennesker, der er blevet myrdet over hele verden. Det viser sig at de alle har været gode mennesker og Niels får til opgave, at advare mulige ofre i København, da hans kontakt i Venedig har regnet ud at det er her – eller i Venedig – det næste mord/dødsfald vil ske. Det viser sig undervejs, at de gode ikke altid er så gode.

Sammen med en computernørd som trævler alle persondata igennem i alle offentlige arkiver,  lykkes det ham at lave en liste over personer – som næsten alle er i velgørenhedsbranchen – som er gode.

Niels opsøger dem én for én. Men det viser sig desværre at de ikke er så gode, som man skal tro og til sidst er der kun jokeren – nobelpristageren i matematik tilbage. Niels opsøger ham,  men finder i stedet hans kone – astrofysikeren Hannah, som også har store problemer. Hun er uligevægtig efter hendes 16-årige søn begik selvmord. Hannah hjælper ham med at lægge det mærkelige puslespil, der viser sig at være meget præcist i sin forudsigelse. 

Det bliver et kapløb med tiden, da de finder ud af hvem den sidste gode mand er og hvor han skal dø.

Bogen bygger på en jødisk myte der beskriver, hvordan Gud for hver generation sætter 36 gode mennesker på jorden, der SKAL være der, for ar redde menneskeheden.

Romanen er en rigtig pageturner, der veksler mellem temposkift og et væld af cliffhangere. Jeg læste den ud i et stræk. Man må simpelthen bare vide hvad der sker i næste kapitel. Faktisk er det næsten som at se en actionfilm – det er nok her den ene forfatters baggrund som filminstruktør gør sig gældende.

Anmeldt af Lone Olesen, Smørum Bibliotek (lone.olesen@egekom.dk)

Materialer
A. J. Kazinski: Den sidste gode mand
Reservér
  • Bog

Den sidste gode mand

Af A. J. Kazinski (2010)
Læs mere