Rejs rundt i Danmark

Er du ved at planlægge ture i det fri, eller skal du holde ferie i Danmark denne sommer, så er der her en række bøger til inspiration.
Heldigvis er Danmark fyldt med skønne perler – læs videre og få tips til en sommer med base herhjemme.
Pak madkurven, pump cyklerne og tag hele familien med på tur i det danske sommervejr.
Rigtig god tur!
 

Godnat og sov godt

Det kan være en god idé at supplere naturoplevelserne med overnatning.

Hvis du er på cykeltur, så hold øje med ”Bed+Bike”-certificerede overnatningssteder. Det er en række kroer, campingpladser, hoteller mm., som alle sikrer optimale forhold, hvis du er på cykelferie. Det er Dansk Turismefremme der står bag ordningen.
Find oversigten med ca. 150 overnatningssteder her

Hvis du er til en hyggelig og hjemlig overnatning under åben himmel, kan du kaste dig over konceptet ”Brug min Baghave”. Brug min Baghave er et landsdækkende netværk af flinke fold, der frivilligt åbner deres haver for overnattende gæster.
Læs mere om "Brug min have" her 

Du har selvfølgelig også mulighed for overnatning i naturen. Naturstyrelsen giver mange muligheder for at overnatte i naturen. Du kan sove i sovepose i skovbunden, finde områder med fri teltning eller booke overnatning på en lejrplads.
Læs mere om overnatning i naturen her 

Spot on – nedslag i Danmark

Som ekstra krydderi og inspiration anbefales to smukke quizbøger på eReolen, som tester din viden om historiske og geografiske steder i Danmark. I begge ebøger er smukke flyfotos koblet med quiz-spørgsmål.
Kend dit land fra oven – historiske steder
Kend dit land fra oven – geografiske steder

Hvis du i stedet sætter spot på naturperler i Danmark, kan anbefaler vi en tur på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside. Her finder du vilde, vidunderlige naturperler. 19 af de smukkeste landskaber, 15 smukke og vilde kyster og 13 vidunderlige skove.
Du finder spot på naturperler her

Og så er der kun tilbage at sige – hav en dejlig sommer i Danmark.