Eva anbefaler Børnene fra Sølvgade

God oplæsningsbog af Renée Toft Simonsen

Fire søskende bor alene i en lejlighed i Sølvgade efter deres mor for ti måneder siden gik ud for at vinterbade og aldrig er dukket op igen.
Det er Tristan på 15, som er god til at lave lasagne og holder styr på økonomien.
Katinka på 11 er jeg-fortælleren og flokkens snu listetyv. 9-årige Kirk drikker kaffe og vil være advokat, han læser derfor Karnov både forfra og bagfra og har styr på alle love og regler.
Petra på 6 går med englevinger og dyrker tomater og blomsterranker. Endelig er der papegøjen "Kaptajn Godt Humør", som klatter i hele lejligheden.
Børnene lever af moderens lille opsparing samt det Tristan kan tjene som medhjælper hos gadens cykelsmed, de "skralder", samler flasker og Katinka småstjæler.

Den skrappe skoleinspektør Fru Moth har nu i et år efterlyst, at deres mor dukker op til forældremøder og når "kommunetrolden" ringer på døren, gemmer børnene sig i vaskerummet og er musestille.
Da Petra skal indskrives i skolen, annoncerer de efter en hushjælp. Det bliver den tidligere bakkesangerinde miss Nelly fra Vollsmose, en mand med nederdel, højhælede støvler og strithår, som får jobbet.
Fra da af, bliver der vendt op og ned på børnenes liv med hjemmebagte boller og lækre gryderetter, og miss Nelly hopper på forklaringen om, at deres mor er på forretningsrejse.

Skønt bogens tema er trist, er tonen humoristisk og som i Pippi Langstrømpe tager man helt børnenes parti og håber de får lov til at blive boende sammen.
God til oplæsning og snak med de 8-10 årige og selvlæsning til de 11-12 årige.