Læs Danmark rundt - for børn

16.06.21
Destination: staycation i Danmark. Skal du også holde ferie i Danmark i år? Jeg har samlet de bedste bøger, der foregår i Danmark.

I denne artikel har jeg samlet en række gode bøger til børn og unge der foregår forskellige steder i landet. Så om du skal holde sommerferie på Bornholm eller i Jylland, ude på landet og i byerne, så kan du finde en god bog. Det kan give en ekstra dimension til ferien, at læse en historie, der foregår dér hvor man selv holder ferie.

Titlerne fordeler sig geografisk sådan her:

Hele landet: På tur med Danmarkshistorien, Flunkene i Danmark, Siggurd fortæller Danmarkshistorien, Børn i Danmarkshistorien, Katten med de firfarvede poter og Lille Lucifer.

Sjælland: Dr Fusk/Vanløse, Busters verden/Brønshøj, Dallas København/Frederiksberg, Børnene fra Sølvgade/indre København, Serpia/Stevns Klint, Den dag vi døde/Præstø, SOS Gilleleje.

Bornholm: Fanny flytter - til Bornholm, Den hemmelige by, Mit hus og Freddy opfinder.

Fyn: Danerriget/Svendborg, Tyven fra Baker Street/Egeskov, FC Askerød/Kerteminde, Asta og det store flytterod.

Jylland: Elefantstenen/Thyborøn. Tag gaden tilbage/Nordjylland, Fuck dig Johannes/Ringkøbing, Dolken fra Dødemandsbjerget/Vesterhavet, Magnolia er i sommerhus/Skagerrak, Provinspis/Grindsted, Hvad så hvis jeg er/Fjerritslev.

Lolland: De utilpassede, Små onde svin

Materialer