Projekt Stjernelæser

26.10.18
Læseløft for de 10-13 årige med frivillige i skoler og biblioteker

Vi er glade for at kunne præsentere rapporten om vores projekt Stjernelæser, hvor en gruppe frivillige har læst sammen med børn i alderen 10 til 13 år.  

Egedal Bibliotekerne har sammen med Frederikssund og Herlev bibliotekerne deltaget i udviklingsprojektet ”læseløft for de 10-13 årige med frivillige i skoler og biblioteker”, også kaldet stjernelæser. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Meget kortfattet gik Egedals del af  projektet ud på at få de frivillige til at lave læsetræning med børn, som var blevet udpeget af kommunens læsevejledere og læsekonsulent. De børn som blev udpeget var ikke ordblinde, men havde af forskellige grunde udfordringer med læsning. Læsningen foregik med de frivillige og eleverne på det lokale bibliotek. Børnebibliotekarerne blev involveret med henblik på at finde litteratur, som passede til elevens interesser og lixtal. Der blev læst ca. 1 – 2 gange om ugen på Smørum og Ølstykke bibliotekerne. 

Resultatet har i flere tilfælde været, at barnet blev en  stærkere læser ( målbar forbedring af lix tal). Det at bøgerne ramte både interesse uden at være for svære og at der blev læst sammen med en voksen i hyggelige omgivelser har i flere tilfælde lagt grunden til øget læselyst blandt børnene. 

Vi har i flere tilfælde oplevet, at børnene før projektet ikke var brugere af biblioteket, men efterfølgende nu kommer hyppigt hos os. 

Læs Evalueringsrapporten herunder for mere information. 

Filer
Materialer