Maj anbefaler: Hjaltes Kamp

Charlotte Blay har skrevet en dramatisk og medrivende historie, som foregår i Harald Blåtands tid i et Danmark fyldt med ringborge, togter, vikinger og vender

Hovedpersonen Hjalte er ikke helt som en vikingedreng helst skal være – han er meget bedre til at skære runer og kvæde end til at kæmpe.
Hans far Jarl Trygve er meget utilfreds med ham, især da Hjalte rammer ham i foden med sit sværd, mens de træner – ved et uheld!

Til gengæld har Hjalte en rigtig god ven i sin halvsøster Kuska, som er træl, fordi hendes mor er en træltagen vendisk kvinde.
Da deres storesøster bliver bortført af vendere på togt, lykkes det for dem at tage venderdrengen Rurik til fange, og Hjalte får ansvaret for at bevogte ham – såvel som muligheden for at lære at kæmpe og gøre sin far stolt.

En hel anden tid står klart og levende for én, mens man læser. Hjalte, Kuska og Rurik er knivskarpt og troværdigt beskrevet, og deres spirende venskab på tværs af rang og lande fænger. Når bogen er (alt for hurtigt) slut, vil man gerne vide, hvad der videre hændte – og så er det jo godt, der kommer endnu to bøger i serien Vikingedrengens saga :)