Ordentlig overgangsalder til alle!

Mød din overgangsalder med mod, omsorg og hårdtslående strategier

Der klæber en masse stigma til overgangsalder. Måden vi taler om det kan både være infantiliserende og hånlig (klimakteriemakrel), og man skal gerne håndtere symptomerne alene og i stilhed - eller med tyk selvironi.

Men vinden er ved at vende, og overgangsalder bliver i højere og højere grad en livsperiode vi går til med samme interesse, videbegær og kritisk tænkning, som vi fx går til forældreskabet. Og det er blandt andet muligt, fordi der i disse år udgives megen god og relevant skøn- og faglitteratur om overgangsalder.

Overgangsalder i litteraturen

Faglitteraturen om overgangsalder ruster dig til at møde overgangsalderen med løftet pande og en vifte af værktøjer til at håndtere allehånde symptomer. Skønlitteraturen giver dig et spejl.

Fælles for begge er, at personer, der oplever overgangsalder udstyres med agency og identifikation. Der er ingen grund til at finde sig i 5-10 års symptomer - og slet ikke alene. 

(men hey, kan vi ikke snart få en anden farve på bøger om dame-issues end lyserød og lilla? Tak!) 

Mænd i overgangsalderen

Nedenstående bøger er langt overvejende rettet mod kvinder, men faktum er, at mænd også oplever overgangsalder med en herlig række symptomer i krop og psyke.

Vi mangler i dén grad bøger om mænds overgangsalder, for mænd skal naturligvis også have mulighed for at møde overgangsalderen med viden og copingstrategier.