Oxen - Krimiserie kommer nu som serie på TV2

Jens Henrik Jensens populære krimiserie får premiere søndag d. 29. oktober på TV2

Med sine krimier om krigsveteranen Niels Oxen afdækker Jens Henrik Jensen magtens mekanismer. 

Middelalderens magtfulde rigsforsamling Danehof, der styrede både konge og samfund, eksisterer i en moderne version i Jensens Oxen-krimier.

De første tre bøger, ”De hængte hunde”, ”De mørke mænd” og ”De frosne flammer”, udgør tilsammen én sammenhængende trilogi, nemlig fortællingen om Niels Oxens opgør med netop den hemmelige magtelite Danehof. En magtfuld kreds, der gerne strammer grebet om demokratiet.

Niels Oxen, der er en traumatiseret soldat med en stærk retfærdighedssans, får kvalificeret med- og modspil af den kvindelige hovedperson i serien, Margrethe Franck. Hun er efterforsker i PET og fik som ung betjent amputeret sit ene ben efter en ulykke. Hun er handlekraftig og insisterer på, at ingen skal tage specielle hensyn, og så forstår hun Oxen og de traumer, han slæber rundt på. Også Axel Mossman er en central figur i serien. Han er mangeårig øverste chef for PET, og i løbet af serien bliver han pensioneret. Dog er han stadig en mester i at agere i en verden af hemmelige dagsordener. Indimellem har han gjort Oxen mere ondt end godt, fordi han jonglerer med dobbelte agendaer.

I tv-serien er Mossmann dog blevet til en kvinde og har Ellen Hillingsø i rollen. Serien er i 6 afsnit og det er den første bog i serien som er filmatiseret.

Ikke sjældent skildrer Jens Henrik Jensen sine karakterer, både helte og skurke, i gråzoner, så forbryderne har sympatiske træk. Og omvendt.

Hvis ikke du har læst bøgerne, så vil jeg stærkt anbefale dem, de er virkelige gode.