Læreplanstemaer - en håndsrækning

15.02.24
Find inspiration til, hvordan I kan understøtte læreplanstemaerne her

EMU kan I finde inspiration og ideer til, hvordan I kan arbejde med temaerne.

Science i børnehaven – konkret materiale til udlån på Biblioteket

Forskningens Døgn åbner naturvidenskab og science for de 3-6-årige. Vi har 2 forskellige kufferter, Hjernen og Kroppen - kufferterne kan lånes i 2 måneder ved henvendelse til en børnebibliotekar.

I begge kufferter tager Milo og Duno jer med på ekspedition rundt i enten kroppen eller hjernen. På rejsen bliver I guidet gennem aktiviteter, der kredser om spørgsmål som: Har du nogensinde tænkt over, hvad hjernen og kroppen er opbygget af? Hvordan vi kan se, hvad andre føler? Formidlingskufferterne rummer en vifte af forskellige aktiviteter såsom sange og danse, spil, hvor I snyder eller tester hjernen, Krea-aktiviteter med modellervoks og stempler og meget andet.

Materialet er udviklet med én fælles start og herefter små "kapitler", I kan springe imellem uden at handlingen ødelægges. Det er altså meget fleksibelt i en pædagogisk hverdag.

I kan læse mere her: Hjerneekspeditionen - et forløb for børnehaver — Forskningens Døgn

DR Spire

DR Spire laver gratis, digitale læringsmaterialer til børn i alderen 3-6 år og deres pædagoger. Det er nemt at gå til, og der er masser af inspirerende videoer og materialer til nogle sjove og lærerige aktiviteter med børnene.

Se introvideoen om hvordan DR Spire eksempelvis kan bruges i jeres børnehus

Link til introvideo

Gå ind på www.dr.dk/spire  og se hvilke forløb eller aktiviteter, I netop kan bruge til jeres børn. Temaerne er kategoriseret ud fra den pædagogiske læreplan.

Børnehavereolen

Materiale der inspirerer til at bruge eReolens børnebøger og på en praksisnær og brugbar måde inspirerer til nye, sjove måder at arbejde med digitale bøger. Produkterne skal fungere som inspiration til fem temaer, der alle spiller sammen med Den styrkede pædagogiske læreplan, og der gives bud på, hvordan man kan arbejde med specifikke bøger.

https://www.laesesporet.dk/boernehavereolen

Børnebiffen i Dagtilbud

Filmpædagogisk website og app, der rummer over 400 kortfilm og mange kreative aktiviteter til de 3-6 årige og deres pædagoger. Bygget op omkring læreplanstemaerne. Kræver unilogin. 

https://filmcentralen.dk/bornebiffen-0

Læreplanstemaer på Læsesporet

Find inspiration til aktiviteter og bøger, der taler ind i hver af de seks læreplanstemaer.

https://www.laesesporet.dk/find?authority=0&q=l%C3%A6replanstema&x=0&y=0

Kontakt:

marie.olesen@egekom.dk  / tlf.: 72597771

egedal.bornebibliotek@egekom.dk