Else Marie anbefaler: Den lille café i København

Den lille café i København er simpelthen den hyggeligste bog og hvor er det sjovt at se byen igennem en engelsk forfatters briller. Der er ikke sparet på malende beskrivelser af Nyhavn, Tivoli, kanalrundfart og hygge – masser af hygge.

Britiske Kate Sinclair bor i London ogarbejder med pr, og hendes kæreste har lige snuppet en forfremmelse for næsen af hende, så nu har hun ingen kæreste og ingen forfremmelse.

Kate får en stor chance på pr-bureauet, da en kritisk dansker vil have hendes bud på, hvordan han kan lancere møbler og livsstil i England med brug af begrebet hygge. Hyggen skal tjekkes ud på en rejse til København sammen med seks boligbloggere og indretningsjournalister, den ene af dem en smuk mand der hader pr-folk.

Kate er uvant med opgaven, men forsøger at holde sammen på den lille flok let selvoptagede og ikke specielt samarbejdsvillige skribenter. Men de er naturligvis også mennesker, og det afslører de en efter en i bedste Bridget-Jones-stil med periodisk humor, selv manden med pr-aversionen.

Varme følelser udvikler sig under en tur i Tivoli, journalisterne lærer at bage wienerbrød, og så får Kate en uppercut fra uventet side. Men hun er ikke uden evner, og hun får hjælp fra kreative hjerner.

Sjov, romantisk og underholdende. Turen går til København og Kate får virkelig sin sag for.

Den lille café i København er Julie Caplins første bog på dansk og den falder perfekt ind i den populære genre med romantiske feelgood romaner.