Else Marie anbefaler: To uger i Toscana

Måske har du ikke hørt forfatternavnet Domenica de Rosa før, men der gemmer der sig i hvert fald en særdeles produktiv forfatter bag navnet og når jeg nævner hvilket navn hun også har skrevet bøger under, så tror jeg der er flere der ved hvem hun er. 

Domenica de Rosa er nemlig den samme forfatter som har skrevet den populære krimiserie om arkæologen Ruth Galloway – dem har hun skrevet under pseudonymet Elly Griffiths.

Domenica de Rosa er vokset op i London med en engelsk mor og en italiensk far, og forfatterens kendskab til Italien træder også tydeligt frem i bogen. 

To uger i Toscana er en hyggelig feel-good roman. Bogen er velskrevet i et fint og flydende sprog. Umiddelbart ser bogen ret tyk/lang ud, men den er alligevel på blot 360 sider, men skrevet med ret stor og letlæselig opsætning. 

Alt i alt er To uger i Toscana en skøn bog. Det er en fin fortælling om kærlighed, passion, jalousi og identitet som jeg absolut kan anbefale til andre læsere der sætter pris på en god kærlighedshistorie med et nuanceret og stærkt persongalleri 
 

Bogens bagsidetekst:

“Tag med til det skønne Toscana, hvor forfatterdrømmene spirer, jalousien får frit løb, og kærligheden blomstrer, når Patricia O’Hara traditionen tro slår dørene til sin pittoreske ejendom op for en gruppe håbefulde forfattere og et to uger langt skrivekursus. De vidunderlige omgivelser og kokken Aldos forførende melanzane er altid sikre hits, men i år er Patricia bekymret. De ubetalte regninger hober sig op, og den smukke, men forfaldne ejendoms fremtid er usikker.

Men mens Patricia spekulerer, sker der ting og sager omkring hende: Snart kører Aldo rundt med 74-årige Mary på sin Vespa, og altmuligmanden Fabio har sat mere end ét hjerte i brand. Temperaturen stiger, mens der sladres, flirtes og rettes manuskripter ved poolen, og efterhånden som både spøgelser og uventede gæster dukker op, er én ting sikkert: Det bliver en sommer som ingen anden…”